Treballadors del Consorci Sant Gregori de Girona asseguren que estan al límit

El personal de l’empresa, organitzat amb el sindicat independentista La Intersindical, s’està mobilitzant per modificar el conveni que els regula, ja que actualment no s’adequa a les característiques i les tasques que desenvolupen, expliquen. Denuncien que pateixen una discriminació en el consorci gironí en comparació a la resta de treballadors catalans.

Aproximadament una vintena de treballadors i treballadores del Consorci Sant Gregori de Girona fa mesos que reclamen internament millores de les seves condicions de treball del personal del servei CAD-SEVAD, aquell que fa referència a les tasques del Servei de Valoració de la Dependència i Grau de Discapacitat i que presten en conveni amb la Generalitat des de l’any 2014 a les comarques del Gironès, i l’Alt i Baix Empordà, Maresme Nord i La Selva. En l’actualitat, treballen sota unes condicions laborals que no s’adeqüen al servei que desenvolupen, motiu bàsic pel qual reclamen una equiparació que consideren de justícia.

El passat 15 de desembre els treballadors es van reunir amb la gerència de l’empresa per comunicar la seva voluntat d’equiparar-se amb els treballadors i treballadores del servei a la resta de Catalunya, i el 17 de gener van presentar una petició explícita per evidenciar-ho. Després d’aquests dos moviments, es troben en un moment d’estancament amb “promeses vagues i poc concretes” de l’empresa. Tampoc els consta que la Generalitat  estigui fent res al respecte. Amb motiu  d’això, reclamen iniciar un procés de negociació, o bé escollir un interlocutor directe amb capacitat d’aprovar acords.

Relaten que aquestes desigualtats afecten qüestions com les salarials, cobren menys que treballadors del mateix servei en altres territoris catalans, fan més hores que la resta i també els manquen permisos. Per solucionar-ho, la seva proposta consistiria a canviar de conveni i incorporar-se a convenis ja existents, com per exemple el del SISCAT, conveni on s’acullen la resta de treballadors de Catalunya d’aquest servei.

Els treballadors del consorci Sant Gregori recorden la necessitat de la seva tasca com a servei públic en valoració de grau de dependència i discapacitat i la importància d’aquesta per a la societat, ja que d’ella en depèn la posterior atenció i ajuda que en rebin les persones beneficades del servei a Catalunya. Únicament reclamen les condicions que ja tenen els seus companys de servei en altres comarques catalanes i posar fi a les desigualtats que pateixen. No descarten dur a terme noves mobilitzacions fins a aconseguir-ho.