La Intersindical reclama a l’Estat accions concretes en defensa del català en l’educació, seguint les recomanacions de l’ONU

La Intersindical, juntament amb altres entitats defensores de la llengua catalana, ha participat en una roda de premsa al Parlament de Catalunya per abordar l’informe del relator especial de l’ONU per a afers de les minories, Fernand de Varennes, sobre la situació de la llengua catalana, especialment en l’àmbit educatiu.

Des de la Intersindical, hem expressat la nostra preocupació davant la falta de resposta del govern espanyol a l’informe de l’ONU, el qual critica la recent sentència del TSJC que incrementa l’ús del castellà en l’educació a Catalunya. Aquesta decisió, segons l’informe, podria comprometre l’aprenentatge efectiu del català pels estudiants en entorns majoritàriament castellanoparlants, ja que el castellà és considerat la llengua majoritària a l’estat espanyol.

Reiterem la nostra exigència al govern espanyol perquè aturi la judicialització de la presència de les llengües a l’escola i perquè deixi de discriminar les llengües diferents a la castellana. A més, instem a l’Estat a complir amb les obligacions internacionals en matèria de drets humans, tal com s’assenyala a l’informe de l’ONU, revisant i reconsiderant les sentències sobre el 25% de castellà a les escoles catalanes.

La Intersindical mantenim el nostre compromís en defensa de la immersió lingüística i en la promoció d’un model educatiu que respecti i protegeixi la diversitat lingüística de l’Estat. Continuarem treballant per garantir que les veus de la comunitat educativa siguin escoltades i que el català rebi el suport i la protecció que mereix com a llengua pròpia de Catalunya.