La Intersindical volem posar la vida de les persones al centre

La Intersindical convoquem a la manifestació d’aquest dissabte 6 de juliol a les 18 h a Barcelona sota el lema “Posem límits al turisme”.

L’erosió continuada de la indústria catalana és una constant des de fa dècades. La pèrdua de pes de la indústria manufacturera ha passat del 43%, al 17%. La terciarització del teixit es tradueix amb salaris baixos, precarització i ocupació de baixa qualitat. Cal revertir-ho.

El model de país que ens estan imposant les elits, basat en  l’especulació i el turisme, amb grans beneficis per uns pocs i feina precària per molts, és empobriment per les classes populars i un perill per les pensions i per un futur digne en un pais sense Estat com el nostre.

Si volem reduir l’impacte del lucre d’uns pocs que només crea precarietat, exclusió, gentrificació, canvi climàtic i minorització del català, calen polítiques transformadores i valentes. Només un model productiu útil, amb habitatge digne, drets civils i serveis públics universals, pot fer viable el futur del nostre poble i la llengua.

Denunciem la prevalença d’uns serveis, com el turisme i els macroprojectes estacionals que molt sovint impliquen sous baixos, temporalitat, horaris massa “flexibles” i sobreexplotació

Des de La Intersindical fem una crida a participar en la manifestació #PosemLímitsAlTurisme del 6 de juliol.

El nostre país necessita un canvi de model econòmic que ens allunyi de l’actual escenari de precarietat laboral i humana, gentrificació i dependència del sector terciari amb poc valor afegit.

L’actual model no és sostenible ni just a nivell humà ni ecològic, canviem-lo! Ens hi va el futur!”