Congrés internacional “Treball i Sindicalisme al segle XXI”

El 28 de novembre d’enguany es durà a terme a Bilbao (Pais Basc Sud) el I Congrés internacional “Treball i Sindicalisme al segle XXI”

El congrés és organitzat per les fundacions i els grups d’estudi dels sindicats ELA i LAB del Pais Basc, de la CIG de Galícia, de la CGT de l’Estat espanyol i de La Intersindical de Catalunya.

El treball organitzat capitalista genera tensions que impulsen respostes creatives individuals i col·lectives. L’acció sindical demostra que l’organització col·lectiva és viable, tot i la fragmentació global del mercat. No obstant això, el sindicalisme rep poca atenció pública i acadèmica, tot i ser clau en les dinàmiques laborals. Els sindicats aborden problemes com la precarietat en sectors feminitzats i racialitzats, la feina de cures no remunerada, i altres desafiaments laborals i socials. Aquest primer Congrés Internacional ‘Treball i sindicalisme al segle XXI’ busca ser una plataforma de debat crític i pràctic entre acadèmics, sindicalistes i altres professionals per millorar la pràctica sindical i fomentar la democràcia econòmica.

Així doncs, per mitjà de l’aportació de diverses ponències de sindicats del Pais Basc, Galícia, l’Aragó, Catalunya o l’Estat espanyol, amb la col·laboració d’acadèmics d’universitats d’arreu del món (Regne Unit, Estats Units, Quebec, Argentina, Astúries, França, País Basc, Galícia, Catalunya o l’Estat espanyol) tractarem qüestions i experiències davant els reptes globals, socials, polítics, culturals i econòmics del segle XXI.

Entre els temes més destacats es tractarà sobre estratègia, aliances o experiències extretes dels diversos conflictes laborals, així com la perspectiva per la transformació de la transició ecosocial o el paper de les cures dins el treball, la lluita i el sindicalisme.

Podeu consultar més informació al següent enllaç en cas de voler assistir-hi.

El congrés elaborarà un document final i serà retransmès.

Presentació. Congrés Internacional “Treball i sindicalisme al segle XXI”. (català)