Els resultats electorals ofereixen una oportunitat per posar la qüestió sindical al centre de la nova agenda independentista

Els resultats obtinguts en els comicis de les eleccions catalanes del 12 de maig no són una bona notícia. La forta desmobilització del sobiranisme i les esquerres han dibuixat un nou escenari parlamentari on els partits independentistes i les forces d’esquerres han perdut representativitat a la cambra catalana. Considerem que la situació mereix una profunda reflexió del sobiranisme per recuperar el rumb que permeti avançar de nou cap al procés d’independència. Després d’anys de violència, repressió i xantatge ha guanyat l’espanyolisme i el conservadorisme.

La Intersindical advertim que aquests resultats són preocupants per dos motius principals:

  • Primer, algunes polítiques públiques com la regulació del lloguer o la renda universal, quedaran probablement aturades amb les noves majories parlamentàries, un fet que perjudica greument la classe treballador. La Intersindical, que sempre hem participat de plataformes i col·lectius en defensa d’aquestes regulacions, creiem que cal protegir els drets com l’habitatge costi el que costi i davant de qualsevol obstacle.
  • Segon, l’avenç de l’extrema dreta, ja que es tracta de forces polítiques que es dediquen a assenyalar el més dèbil i promoure el discurs de l’odi. La Intersindical exigim a totes les forces democràtiques de l’arc parlamentari evitar qualsevol mena de col·laboració amb el seu discurs i practicar una políticament d’aïllament fins a retornar-los a la irrellevància, tal com ja es va aconseguir amb Plataforma per Catalunya o més recentment amb el desaparegut Ciutadans.

Per tot això entenem que aquest nou cicle polític que s’obre després d’aquestes eleccions ofereix una oportunitat que l’independentisme d’esquerres ha de saber aprofitar per reincorporar-se a l’agenda independentista i per continuar lluitant per la millora de les condicions laborals.