Convocatòria de VAGA als bancs (AEB) el pròxim 29 de febrer

Els sindicats CIG, ELA, SEC (BBVA) i LA INTERSINDICAL aprovem la convocatòria conjunta de vaga per al pròxim 29 de febrer. Esperem poder continuar sumant a altres sindicats de cara a la convocatòria. Per a avançar en la consecució de millores en el conveni és necessària la mobilització de tots i totes des d’ara mateix, no podem esperar a tocar de setmana santa per a fer aquest pas, la deterioració de les condicions laborals i el clima laboral tòxic així ho exigeixen.

Els grans bancs AEB acaben de publicar, repetint la gesta de 2022, uns beneficis històrics, prometent més per a aquest exercici; no podem deixar passar aquest moment per a negociar i recuperar drets. És ara o mai.

Volem unitat d’acció, perquè així ens ho demaneu vosaltres; i per això, ens dirigirem a tots els sindicats amb representació a la taula del Conveni perquè s’adhereixin a aquesta convocatòria de vaga. Compartim la necessitat de convocar vaga en el sector, però ha de ser al més aviat possible, no podem continuar suportant més menyspreu per part  de la patronal. En nom d’aquesta unitat, les organitzacions promotores d’aquesta convocatòria manifestem la nostra intenció de donar suport a les aturades parcials anunciades per al dia 26 de febrer pels sindicats estatals, però sense perdre de vista el nostre objectiu principal, la vaga el 29 de febrer.

Si volem recuperar poder adquisitiu, si volem posar fre a la pressió comercial desmesurada, si volem acabar amb les pretensions de la patronal AEB de més retallades i precarització del treball bancari… la vaga és la resposta!

Sense sigles, sense banderes, sense protagonismes estèrils de les organitzacions convocants. Serà la vaga del conjunt dels treballadors i treballadores dels bancs. La unió de tots i totes nosaltres, treballadors i treballadors dels bancs, serà la que obligui a la patronal a una negociació real i no a imposar les seves condicions.