Capgemini congela els salaris i continua empobrint a la seva plantilla

Capgemini, la multinacional de consultoria que cotitza a la Borsa de París i que s’ha convertit el darrer any en una de les dues grans consultores per volum de treballadors i facturació a Espanya, manté la gran majoria de la plantilla amb salaris congelats des de fa molts anys.

Aquesta situació s’ha agreujat els darrers anys a causa de l’augment imparable de l’IPC, que ha encarit desproporcionadament la cistella de la compra, hipoteques, lloguers, subministraments i altres despeses habituals, cosa que provoca que moltes persones de la companyia, tot i treballar , arribin a final de mes amb dificultats.

El grup Capgemini, només a l’últim any, va obtenir un benefici de 2.393 milions d’euros, repartint dividends entre els seus accionistes per valor de 409 milions.

Aquestes xifres de rècord contrasten amb la precarietat laboral dels seus treballadors i treballadores, gairebé sense carrera professional, assetjats per nombrosos acomiadaments trimestrals i congelació dels seus salaris des de fa molt de temps.

A causa de l’immobilisme de la direcció de l’empresa, rebutjant sistemàticament obrir unes negociacions per acordar un mecanisme que minimitzi la pèrdua constant de poder adquisitiu de la plantilla, les seccions sindicals de CO.BAS i INTERSINDICAL estem duent a terme una campanya reivindicativa.

Fins ara, aquesta s’ha limitat a una campanya informativa, però també anunciem concentracions, aturades i fins i tot jornades de vaga per a les properes setmanes. Mesures aquestes que, indubtablement, podrien afectar els clients de Capgemini.