Nova convocatòria del cos subaltern. Una presa de pèl.

L’oferta d’ocupació pública de la Generalitat per al 2023 publicada a principis d’abril ens va deixar glaçats a tots els que seguim de ben a prop la problemàtica del personal subaltern dels darrers anys.

Després de mantenir aturada durant més de 3 anys la convocatòria 243, de 312 places, per finalment anul·lar-la  i de deixar el cos sense concurs-oposició dins del procès d’estabilització, Funció Pública ha anunciat que la nova convocatòria del cos serà de només 202 places, de les quals 158 estan reservades per a persones amb discapacitat intel·lectual. Això suposa que el mig miler d’interins en actiu que no van estabilitzar en el concurs de mèrits i a qui s’ha privat de qualsevol altra via per optar a consolidar la seva plaça, molts amb més de tres, quatre i cinc anys de serveis prestats, es veuen ara abocats a participar en aquesta espècie de Jocs de la fam que suposen aquestes vergonyoses 44 places que queden en joc.

Per què des de Funció Pública es va decidir no tirar endavant la convocatòria 243? Feia més d’una dècada que no hi havia convocades oposicions per al cos subaltern, i durant el mateix període de temps -pandèmia inclosa -, bé que es van dur a terme amb normalitat altres processos selectius en marxa, fins i tot la convocatòria 240, també per al cos subaltern però reservada íntegrament per a persones amb discapacitat intel·lectual.

Per què des de Funció Pública es va decidir deixar el cos sense concurs-oposició? Qui va avalar tot això que es va negociar a la Mesa General? Si l’excusa era que ja hi havia una convocatòria en marxa, anul·lar-la a posteriori i convocar-ne una de nova amb tant poques places és una autèntica presa de pèl i una falta de respecte per als centenars d’interins a qui no s’han ofert les mateixes possibilitats que a la resta de funcionaris de consolidar la seva plaça, molts d’ells després d’anys d’estudi i diners invertits en va.

Des de La Intersindical exigim altra vegada totes les explicacions que no se’ns han donat fins ara. Exigim respecte per al cos subaltern i per al personal interí. I exigim, sobretot, solucions immediates que entenem que passen sí o sí per un augment significatiu de les places ofertades d’acord amb el nombre de vacants realment existent i que el procès selectiu sigui amb les mateixes condicions que el concurs-oposició, amb temari reduït i proves no eliminatòries.

RESPECTE PER AL COS SUBALTERN! PLACES PER A TOTHOM! CAP INTERÍ AL CARRER!