Els vehicles cremats de Girona Més Neta porten una mitjana de 30.000 hores de servei

Les seccions sindicals de La Intersindical i CCOO emetem aquest comunicat conjunt per denunciar el mal estat dels vehicles, condicions laborals precàries i portes giratòries.

 

La majoria del comitè d’empresa, format per representants de la Intersindical-CSC i CCOO, volem traslladar la situació real en la que es troba la plantilla de Girona més neta.

En els últims dos mesos, han cremat dos vehicles, simptoma evident del desgast d’una flota envellida, que ha realitzat de mitjana trenta mil hores de servei, i que es troba en un estat deplorable que en la majoria dels casos suposa un perill per la integritat física dels treballadors i  dificulta la correcta realització dels serveis.

La majoria de les treballadores i treballadors eventuals tardem una mitjana de vuit anys en entrar a formar part del planter fixe, encadenan, en molts dels casos, més de 50 contractes a l’any, i per aquesta raó, ens trobem que a final d’any els companys i companyes hem de  fer les vacances acumulades per imposició de l’empresa i en les dates que l’empresa decideix a final d’any.

Tot i així, el 23 de novembre del 2022, l’empresa contracta de manera indefinida, mitjançant un concurs d’oposició pública, del cual el comité actual no hem rebut cap tipus d’informació al respecte, contravenint diversos punts d’allò establert al nostre Conveni Col·lectiu, rebent una retribució salarial, publicada als mitjans de comunicació, molt superior a l’establerta a les nostres taules salarials.

En diverses ocasions hem denunciat que les instal·lacions actuals no reuneixen les condicions necessàries en questio d’igualtat, seguretat e higiene. Els vestidors, instal·lació indispensable per a la plantilla, han quedat petits, fet que s’evidencia sobretot en els vestidors que les companyes hem de compartir, disposant, en tots els torns d’una dutxa per a una mitjana de 10-15 dones.

La nova roba que s´ha implantat aquest dilluns, no s’adequa a les necessitats de la plantilla; es poc adequada per les baixes temperatures, ja que el forro dels pantalons no aïlla tèrmicament, a més de ser d’una qualitat que no compleix l’acordat en conveni, i que, per diversos motius, com la transparència de la mateixa ni millora la imatge corporativa de les treballadores i els treballadors ni fa més còmode la realització de les tasques pròpies de la nostra feina.

Davant de tot això, llancem una reflexió a la ciutadania:

ON SÓN ELS 168 MILIONS D’EUROS?