Vaga al sistema sanitari

La Intersindical convoquem Vaga al sistema sanitari d’utilització pública de Catalunya afectant a la totalitat del personal funcionari, laboral i estatutari de tots els centres, serveis i establiments sanitaris de Catalunya que el configuren, per als propers dies 24 i 25 de gener de 2023.

Hem comunicat concentracions de treballadores per als dies 24 i el 25 de gener a les 11h a la plaça Sant Jaume.

La Intersindical és l’únic sindicat nacional i de classe que ha convocat un dia diferenciat, el 24 de gener, perquè no quedem a l’ombra de cap col·lectiu de treballadors com ja va passar a la Vaga del 2018, que van secundar totes les categories i, no obstant, les millores de les negociacions van beneficiar principalment a un únic col·lectiu.

Per això, La Intersindical vam oferir a la Mesa Sindical canviar les dates de la Vaga i no va haver voluntat, mantenint-se en els dies 25 i 26.

Considerem que és absolutament necessari anar el 24 de gener a la Vaga en massa perquè es visibilitzin els problemes de totes les categories.

Som a l’any 2023 i els problemes s´han cronificat:

🚑 Sistema sanitari col·lapsat,

Hores d’espera i angoixa pels pacients,

🏥 Professionals donant-ho tot,

⚠️ Perdent poder adquisitiu any rere any,

🆘 Feina precaritzada,

I un sistema de serveis públics en fallida!

 

Les infermeres i totes les diplomades sanitàries (llevadores, fisioterapeutes, podòlogues, salut mental, infermeres del treball, nutricionistes, terapeutes ocupacionals), les TCAI, les auxiliars administratives, administratives, tècniques superiors i de gestió, el personal resident MIR i EIR, les tècniques de diagnòstic per la imatge, de laboratori de diagnòstic clínic, de radioteràpia, de documentació sanitària, d’anatomia patològica i citologia, les odontòlogues, les pediatres, les treballadores socials, els conductors, les telefonistes, les zeladores, les ajudants de llenceria i d’hoteleria, les enginyeres, les gestores COVID, les tècniques de salut, de farmàcia, de manteniment, d’informàtica, les tècniques de prevenció de riscos laborals, de recerca, metges d’urgències, psicòlogues, transport sanitari, serveis logístics, serveis d’emergències i tot el personal. TOTES ens hem de sentir representades!

Per facilitar el transport La Intersindical ha organitzat la inscripció de reserves de places d’autocar des de Girona, Lleida, Manresa i Tarragona. Tota la informació de reserves la podeu consultar aquí: enllaç a reserves d’autocars

Des de La Intersindical, convoquem els dies 24 i 25 i recolzem el dia 26 de gener però prioritzem el 24 de gener per empoderar a totes les treballadores de la Sanitat catalana.