La Intersindical convoquem vaga a tot l’àmbit sanitari el 24 i 25 de gener

La Intersindical convoca vaga pels dies 24 i 25 de gener

La Intersindical considerem necessari l’inici d’un cicle de mobilitzacions que han de culminar amb una sèrie de vagues a causa del deteriorament incessant en les condicions laborals del personal que treballa en els centres sanitaris i sociosanitaris catalans.

Tenim una sanitat completament desbordada i tot el personal pateix el col·lapse i el desgast. Calen mesures urgents i contundents per salvar la sanitat pública catalana. La precarització constant i les males condicions laborals ens aboquen a l’absolut fracàs i totes les forces sindicals hem d’unir esforços o ens enfonsarem i això repercutirà en la qualitat assistencial.

Entenem que en Sanitat no es pot regatejar, som un pilar indispensable de la nostra societat i s’ha de dotar de tots els recursos necessaris. Els aplaudiments que hem rebut amb motiu de la pandèmia s’han de consolidar no només en paraules sinó també amb millores laborals. No podem tolerar la maximització de competències sense fre a canvi de res. Cal pujar sous i complements de forma justa, augmentar plantilla i cobrir absències. Cal baixar ràtios i incorporar la jubilació als 60 del personal que treballa en centres sanitaris.

A més la pujada salarial pactada amb els grans sindicats estatals amaga una profunda baixada de les retribucions de tot el sector públic a causa de la pujada continua de l’IPC. Amb una pujada de l’IPC interanual del 10% la pujada d’enguany ha sigut tant sols del 3,5% i les raquítiques pujades pactades pels anys vinents no arribaran ni a cobrir la pujada de l’IPC d’enguany.

Els problemes a la sanitat catalana no són exclusius d’un únic col·lectiu ni d’un únic sindicat. Totes les professionals sigui quina sigui la seva categoria laboral pateixen la situació. Les infermeres, les TCAI, de les auxiliars administratives, les llevadores, el personal resident, les tècniques Rx, les dentistes, les pediatres, les treballadores socials, els conductors, les gestores COVID, les tècniques de salut, farmàcia, manteniment, informàtica, el servei de PRL, recerca, i tot el personal dels serveis centrals, i evidentment també les metgesses.

Com anem repetint, A Sanitat totes les treballadores #Som1Equip i totes som

#Imprescindibles i ens reafirmem en la necessitat d’una mobilització per part de tots els professionals de la sanitat per millorar les condicions laborals de tothom. Si tot això no és compleix convocarem una Vaga de totes les professionals i per a totes les

professionals.

Per tant, des de la Intersindical reivindiquem per a la millora de les condicions laborals de tot el personal que treballa en centres sanitaris els següents punts:

  1. Més dotació de personal i baixada estructural de ràtios efectives.
  2. Despesa sanitària per càpita homologable als països de l’entorn europeu.
  3. Recuperació del poder adquisitiu i drets anteriors a les retallades.
  4. Jubilacions voluntàries totals o parcials i incentivades als 60 anys.
  5. Dignificació de totes les categories laborals i del personal MIR i EIR. Necessitem formar professionals, no utilitzar-los com mà d’obra barata. Reconeixement de la categoria A1 al personal d’Infermeria.
  6. Cap a una xarxa única, pública i 100% gratuïta. Aturar i revertir les privatitzacions.
  7. Retorn a la jornada 35h, recuperació dels Fons d’acció social i dels 9 dies d’assumptes personals.
  8. Un sistema d’ingrés just i posar fi a la lentitud injustificable en resoldre els processos selectius.
  9. Més seguretat als centres de treball #ProuAgressions
  10. DPO i Carrera professional justes per tots els col·lectius.

Per qualsevol dubte, envia’ns un correu a ics@intersindical-csc.cat. Estem per ajudar-te! A Sanitat tots els col·lectius professionals #Som1Equip i tots som #Imprescindibles

 

Secció Sindical de la Intersindical a l’ICS