Mostrem suport als afiliats perseguits de l’Anoia

La Intersindical seguim amb preocupació la causa penal que afecta dos membres de la Unió Territorial de l’Anoia i assenyalem una greu criminalització de l’activitat sindical. Martí Claret i Joan Mangues estan sent perseguits desproporcionadament per la seva activitat de denúncia contra el Consell Comarcal. La causa penal, que té el Partit Socialista d’Igualada com a instigador principal, i s’ha executat en un procés de vergonya i amb el suport de mitjans d’extrema dreta.

En els darrers dies s’ha tingut accés a detalls concrets de la causa que afecta els afiliats i membres de la Unió Territorial de l’Anoia, Martí Claret i Joan Mangues, i s’exposa més que mai la motivació de criminalització que persegueixen el Consell Comarcal i el PSC d’Igualada. Tal com s’exposa a les diligències de la causa, les crítiques, opinions i fins i tot els comunicats de la Intersindical Anoia, són motiu d’estudi pels cossos policials i s’assenyalen com a motivacions per acusar i perseguir en Martí i en Joan. Els dos sindicalistes no són investigats únicament pels fets de la denúncia, sinó que també són criminalitzats per allò que han expressat de forma crítica a les seves xarxes personals temps abans de l’inici de la causa. Recordem que en iniciar-se el procés judicial, des del Consell Comarcal i el PSC, es van realitzar filtracions a mitjans d’extrema dreta que van engegar una infame campanya de criminalització.

En els darrers mesos La Intersindical Anoia ha adoptat un posicionament crític contra el presumpte escàndol del Consell Comarcal. Segons va destapar-se, feia anys que l’Oficina Antifrau de Catalunya advertia als gestors polítics del consell de presumptes irregularitats en complements salarials i retribucions del secretari i l’interventor. El maig del 2022 va comunicar-se la tramitació de l’expedient i posteriorment també es va conèixer l’aparició del Tribunal de Comptes en la causa. Malgrat tot, la gestió política no va ser l’adequada i va ser La Intersindical Anoia qui va expressar públicament el seu malestar i preocupació amb la situació mitjançant un comunicat de denúncia pública.

Així doncs, aquesta causa no només afecta en Martí i en Joan sinó que atempta contra tot aquell sindicalista o ciutadà que s’organitzi i que critiqui públicament les presumptes irregularitats administratives del Consell Comarcal de l’Anoia. Aquesta cortina de fum criminalitza l’activitat sindical de La Intersindical i amb motiu d’això el sindicat serem en tot moment al costat dels dos joves, també en l’acompanyament públic que es durà a terme dimarts 13 als jutjats d’Igualada a les 10:15, i allà on calgui.