Unitat d’acció: una palanca per avançar!

Ja fa més d’un mes que vàrem iniciar els contactes amb la resta de sindicats per a cercar un espai d’Unitat d’acció sindical.

Ens va semblar i ens continua semblant necessari per dos motius:

  • Encarar amb més força les demandes a l’empresa.
  • Superar el model de petició i seguidisme de l’empresa i passar a un model de demanda el qual evidencia que cal lluitar per aconseguir resultats.

Hi ha demandes que considerem realment urgents i que l’empresa no vol entomar perquè consideren que tot rutlla.

Per què és més necessari ara?

  • Perquè la situació ja és insostenible, especialment a oficines
  • Perquè estan imposant models injustos d’incentius, que ara aplicaran als especialistes hipotecaris i d’assegurances, si no ho aturem.
  • Perquè aquest model, si no l’aturem, es traslladarà a la resta dels sistemes d’incentius.

Per tot això, cal que seguim amb la unitat. Nosaltres seguirem tibant per a treballar amb la perspectiva plantejada, perquè entenem que és l’única que ens permetrà canviar les coses. El Banc considera que això és ficar-nos al seu terreny. Però és que si té impacte en la plantilla, ens impacta a tots.

Només fent coses diferents es poden obtenir resultats diferents. És per això que la Unitat d’acció ha de ser la palanca necessària per a fer aquest tomb.

Lluitar per les demandes requereix la implicació del gruix de la plantilla, però permet encarar la negociació amb l’empresa de tu a tu.

Per això us demanem que hi reflexioneu i decidiu quin model preferiu.

S’han iniciat mesures col·lectives de visualització, però caldrà prendre mesures molt més contundents si no volem que aquesta Unitat esdevingui estèril.