La Intersindical hem registrat vaga indefinida a Font Vella-Aigües Danone a partir del 27 de juny: “Si no hi ha drets, els tanquem l’aixeta!”

La Intersindical hem registrat vaga indefinida a Font Vella-Aigües Danone a partir del 27 de juny.  La Intersindical vam ser la força més votada al col·legi d’especialistes i no qualificats, i per tant més representativa entre els treballadors de planta. Ens unim també a la convocatòria que es farà com a Comitè d’Empresa.

Avui les treballadores i treballadors de l’empresa d’Aigües Danone (Font Vella Sant Hilari), han decidit iniciar mobilitzacions, per exigir a la direcció, uns increments salarials  dignes i  que garanteixin el poder adquisitiu de la plantilla en diferents torns de treball.

Aquesta negociació  correspon a l’any 2021.

El conveni col·lectiu  de la planta,  va caducar el 2020. La part social, de la qual a Sant Hilari Sacalm, hi tenim presència La Intersindical juntament amb USOC i CCOO, vam mostrar la bona voluntat de no obrir negociacions en el pitjor moment de la pandèmia. Ara bé, més de dos anys després i considerant que portem divuit mesos sense actualització de retribucions,  pensem que és insuficient la proposta de l’empresa.

Des de La Intersindical considerem que és produeix una desigualtat en els convenis de la companyia. El conveni col·lectiu de làctics de Danone recull les actualitzacions salarials de l’IPC mentre que al d’Aigües Danone no hi són.

La Intersindical,  considerem que les condicions econòmiques i laborals de Catalunya,  no tenen res a veure amb les plantes ubicades a la resta de l’estat, on els sindicats majoritaris sí han tancat acords amb la companyia.  Des de la planta de font vella-Sant Hilari, no volem seguir perdent drets. Fa uns anys, ja vam perdre una part del complement de penositat, per la bona voluntat de la plantilla a la crisi de 2008 amb el compromís, que mai es va acomplir, de recuperar-se en el conveni posterior.

Consulta el preavís de la vaga