Les treballadores i treballadors d’aigües Danone de Sant Hilari, inicien mobilitzacions per reivindicar una puja salarial, d’acord amb l’augment de l’IPC.

Divendres 17 hi haurà diverses concentracions a les portes de l’empresa per part de la plantilla

Les treballadores i treballadors de l’empresa d’Aigües Danone (Font Vella Sant Hilari), han decidit iniciar mobilitzacions, per exigir a la direcció, uns increments salarials  dignes i  que garanteixin el poder adquisitiu de la plantilla.

Aquesta negociació  correspon a l’any 2021.

El conveni col·lectiu  de la planta,  va caducar el 2020. La part social, de la qual a Sant Hilari Sacalm, hi tenim presència La Intersindical juntament amb USOC i CCOO, vam mostrar la bona voluntat de no obrir negociacions en el pitjor moment de la pandèmia. Ara bé, més de dos anys després i considerant que portem divuit mesos sense actualització de retribucions,  pensem que és insuficient la proposta de l’empresa.

Considerem que és produeix una desigualtat en els convenis de la companyia. El conveni col·lectiu de làctics de Danone recull les actualitzacions salarials de l’IPC mentre que al d’Aigües Danone no hi són.

La Intersindical,  considerem que les condicions econòmiques i laborals de Catalunya,  no tenen res a veure amb les plantes ubicades a la resta de l’estat, on els sindicats majoritaris sí han tancat acords amb la companyia.  Des de la planta de font vella-Sant Hilari, no volem seguir perdent drets. Fa uns anys, ja vam perdre una part del complement de penositat, per la bona voluntat de la plantilla a la crisi de 2008 amb el compromís, que mai es va acomplir, de recuperar-se en el conveni posterior.

Davant d’aquest escenari, el comitè d’empresa juntament amb la plantilla ha acordat en assemblea una primera mobilització per a aquest divendres, 17 de juny, amb una concentració a les portes de l’empresa (passatge de la Font Vella, s/n), de les 5.30 a les 8.30 h i de les 13 a les 15 h, coincidint amb l’entrada i la sortida dels torns de treball.