La Intersindical Educació diem NO a la imposició del castellà a les aules!

Davant del requeriment del TSJC que vol obligar al compliment immediat de la sentència que imposa el 25% del castellà a les aules, la Intersindical Educació considerem que es tracta de la consumació d’una agressió sense precedents al model d’immersió lingüística i a l’escola catalana.

Alhora, constatem com la passivitat del Departament d’Educació, a qui ja hem reclamat reiteradament la necessitat de prendre una posició clara i de trobar els mitjans adequats que blindin el català a l’escola, no ha servit per escometre aquesta ofensiva catalanòfoba de la justícia espanyola.

Tampoc no han servit de res el “pacte de la vergonya”, tal com el vam anomenar, en què s’assumia la normalització del castellà a l’escola, a través d’institucionalitzar de manera explícita una flexibilitat en l’aplicació de la immersió que, de fet, ja feia anys que s’havia produït de facto.

Per tot això, la Intersindical Educació demanem al Departament d’Educació i al conjunt de les forces polítiques democràtiques que es posicionin de manera clara a favor del model d’immersió lingüística, prenent les mesures polítiques necessàries per tal d’assegurar-ne la continuïtat.

Així mateix, fem una crida al conjunt de forces socials, organitzacions sindicals i agents de la societat civil i del moviment popular perquè s’uneixin i es mobilitzin en la defensa de la llengua catalana a les aules.

L’escola, ara i sempre en català!