La Intersindical s’adhereix a la vaga de neteja de Barcelona

La secció sindical de la Intersindical de  CLD – Sorigué, amb presència al Comité d’Empresa, una de les empreses que tenen la contractació de la neteja amb l’Ajuntament de Barcelona, s’adhereix a la vaga convocada entre 24 d’abril a les 21 hores fins al 29 d’abril.

La vaga ha estat convocada en reclamació d’un increment salarial just o d’acord amb les pujades anuals de l’IPC. Es denuncia que els treballadors pateixen una congelació de les retribucions que es remunta a l’any 2018.  Hi ha altres reivindicacions laborals, com ara condicions “dignes i iguals” per al personal eventual i convertir-lo en fix, elecció lliure de torn, horari i servei, reconeixement i actualització de categories, eliminació dels torns de set dies i obligatorietat de dos dies de descans setmanal, no imposar “sancions o acomiadaments arbitraris”, eliminar alliberats sindicals, privilegis i favoritismes o acordar un conveni laboral, entre d’altres.

Aquesta vaga té el suport dels diversos sindicats que tenen presència a les diferents empreses adjudicatàries  i tenen com a objectiu pressionar l’Ajuntament de Barcelona perquè aquest, al seu torn, forci les empreses adjudicatàries del servei a admetre una millora de les condicions salarials. Altrament, l’afectació de les mobilitzacions sobre la vida quotidiana dels barcelonins podria ser molt important.

Uns quatre mil treballadors estan cridats a la vaga. Formen part de les plantilles de les empreses FCC Medi Ambient, Corporació CLD – Sorigué, Urbaser i Prezero España. Els conjunt dels sindicats convocants han advertit que si el conflicte no es resol estan disposats a protagonitzar més aturades al maig.