“Vaig canviar la meva afiliació perquè La Intersindical és el sindicat independentista que lluita pels nostres drets”. Entrevista a na Lídia Prieto

Entrevista a na Lídia Prieto, afiliada de La Intersindical al Servei Català de Trànsit

– Des de quan treballes a la Generalitat?
Des del juliol de 2005. En un principi havia ocupat places de reforç durant dos anys, dos anys més fent substitucions com a interina i després de tres oposicions aprovades sense plaça finalment vaig entrar com a funcionària auxiliar administrativa.

– Quines tasques desenvolupes al Servei Català de Trànsit?
Actualment estic a la secció de seguretat viària tramitant expedients d’usos excepcionals de la via (proves esportives, filmacions, cavalcades, caminades…)

– Per què et vas afiliar a la Intersindical?
Jo abans estava afiliada a un altre sindicat però vaig canviar la meva afiliació perquè La Intersindical és el sindicat independentista i que lluita pels nostres drets com a país. Això encaixa amb els meus pensaments i per a mi era essencial.

– Quines creus que són les problemàtiques que com a sindicat hauríem d’incidir tant de manera particular al Servei Català de Trànsit com de manera general a la Funció Pública de la Generalitat?
Al SCT tenim les nostres pròpies reivindicacions, com el tancament de les plantes a Pl. Espanya per raons tèrmiques, però són peticions molt concretes ja que, tot i ser un organisme autònom, depenem de FP per a temes més generals.

Una petició genèrica a tos els edificis on hi ha comissaries és la del pagament per part de l’Administració d’un complement específic més alt que reconegui el factor del risc per al personal administratiu, tècnic i laboral.

En general, amb Funció Pública, hauríem de lluitar per:

  • La jornada de 35 hores tot l’any
  • Retorn del FAS (Fons d’Acció Social), el complement de productivitat i el 5% de retallada salarial que vam patir el 2010)
  • La promoció professional real dins dels nostres propis departaments
  • Fer concursos de trasllats i oposicions de tots els cossos amb la regularitat que marca la llei. S’han de garantir els drets de mobilitat i promoció del personal i acabar amb les situacions d’abús de la temporalitat a l’Administració.