La Intersindical exigeix al SEPE que esmeni l’error i faci efectiu el pagament dels ERTO de desembre de forma immediata

La Intersindical vol mostrar, en primer lloc, la seva solidaritat i el seu suport als milers persones afectades per l’impagament de les prestacions de l’ERTO que el Ministerio de Trabajo va deixar de pagar el dia 10 de desembre per un error informàtic.  En cap cas aquests treballadors i treballadores han de patir aquesta doble angoixa: la de patir la situació i la incertesa d’un ERTO i la de no cobrar la prestació corresponent quan pertoca.

Les persones afectades no són responsables dels errors informàtics que hagi pogut patir el Ministerio de Trabajo i per tant no han de pagar-ne les conseqüències.  I en cap cas esdevé una solució admissible que el pagament s’ajorni al 10 de gener de 2022.

Les persones afectades hauran de fer front al pagament de les seves despeses habituals: lloguers, hipoteques, subministraments, despeses d’alimentació, etc., sense possibilitat d’ajornar-ne el pagament al·legant que l’estat espanyol els ha ajornat el pagament de la prestació de l’ERTO, fins i tot les administracions corresponents voldran cobrar els impostos que corresponguin sense possibilitat d’ajornar-ne el cobrament per aquest motiu.

La solució és tant senzilla com ordenar un pagament extraordinari per part del Ministerio de Trabajo i que, a més s’incloguin els corresponents interessos pels dies que hagin transcorregut.  Des de la Intersindical també considerem que el Ministerio de Trabajo s’hauria de fer càrrec de les despeses que aquest impagament per part de l’estat espanyol hagi pogut generar de forma directa i justificada a les persones afectades: despeses per retorn de rebuts, comissions bancàries, etc.

Des de La Intersindical exigim responsabilitats polítiques al Ministerio de Trabajo i al SEPE per l’error que ha afectat a milers de famílies que fa mesos pateixen la precarietat de viure dels minsos ingressos dels ERTO i amb l’angoixa d’un futur incert de si podran recuperar el seu lloc de treball una vegada finalitzin els ERTO.