El culebrot del trasllat de 30 treballadors

A mitjan setembre van comunicar a uns 30 treballadors de Territori que, fruit de la reestructuració dels departaments, l’1 d’octubre els traslladarien al Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural (on s’ha integrat l’antiga Sostenibilitat). La selecció podia haver estat voluntària, però va recaure sobre els caps, que es van veure obligats a aplicar el criteri suposadament objectiu de prescindir de les persones que menys afectessin el funcionament de la seva unitat. Tot plegat dolorós per a caps però sobretot per als seleccionats.

Van anar passant els dies i van anar creixent els neguits dels traslladats perquè cap dels 2 departaments implicats no els informava ni del destí ni de les tasques. Fins al 19 octubre no els van comunicar per e-Valisa la seva adscripció a Acció Climàtica a partir de l’1 de novembre i al cap d’un mes i una setmana de neguit finalment van ser contactats pels nous caps per informar-los d’on anirien a parar.

Fins aquí, tot i el mal tràngol que suposa un trasllat forçós, la història podia tenir un final més o menys feliç, però les coses sempre es poden fer un xic pitjor: el 29 d’octubre, darrer dia de feina a Territori, quan els traslladats ja s’havien acomiadat dels seus companys, van rebre una altra e-Valisa per comunicar-los que Funció Pública els acaba d’informar que el traspàs no podria materialitzar-se l’1 de novembre. Sembla que alguns no han fet la feina com cal i mentre ho esmenen qui pateix són els 30 treballadors, que hauran de continuar treballant un mes al lloc que han d’abandonar.

Des de La Intersindical no qüestionem l’oportunitat (o sí!) de les reestructuracions dels departaments però sí l’impacte que tenen sobre els treballadors. Exigim a Funció Pública uns criteris de tria de “traslladables” realment objectius i que s’apliquin a tots els departaments. Mentrestant, tot i que tothom afirma que tot plegat no s’ha fet bé, ningú no és 100% responsable d’aquest despropòsit però segur que entre tots poden evitar que el proper trasllat generi 2 mesos i mig (si és que el culebrot acaba l’1 de desembre) d’incertesa a 30 treballadors. Continuarà…