Xile: del “miracle econòmic” a la revolta social d’octubre de 2019

La Intersindical publica el reportatge XILE: DEL “MIRACLE ECONÒMIC” A LA REVOLTA SOCIAL D’OCTUBRE DE 2019 realitzat pel company Jorge Morales sobre la situació sociopolítica de Xile dels darrers anys.

Amb Xile compartim la commemoració de les desfetes ocorregudes l’11 de setembre i és per això, que que els llaços i les esperances de tots dos pobles en fan encara més properes.

En aquest extens reportatge es fa una anàlisi històric, polític i social dels darrers decennis a Xile, esdevenint en camp de proves per a la implementació de les polítiques econòmiques neoliberals i les estratègies colpistes contra la democràcia.

Jorge Morales fa un repàs de tots els antecedents que van dur a l’esclat social de 2019 i, que aquest 2021. ha comportat que les experiències populars, progressistes i indigenistes guanyin cada cop més pes a Xile.

Podeu descarregar la publicació picant ací