Al Banc Sabadell no hi sobra ningú!

Aquesta setmana seguim amb les mobilitzacions. Mobilitzacions consensuades amb tots els sindicats amb representació. Benvinguda la unitat sindical!

Ara bé nosaltres entenem la unitat sindical com a molt més de compartir una pancarta i una concentració. Cal definir objectius clars i estratègies per a aconseguir-ho.

La Intersindical tenim clar que el que cal fer és aturar aquest ERO. No és senzill perquè les normes que s’hi apliquen s’han anat modificant constantment per PP i per PSOE. I el gobierno actual, que té la barra d’autoproclamar-se el més progressista de la història, no ha estat capaç en tres anys de derogar la darrera reforma laboral, malgrat dur-ho al programa electoral els dos partits que conformen aquest govern.

Davant la legislació i que la possibilitat de judicialització podria acabar al Tribunal Suprem cap alternativa és bona. Tenim mala peça al teler!

Encara no s’ha corregit les disfuncions de les sortides del primer trimestre de l’any i ens venen amb aquesta retallada de prop de 500 oficines, 131 a Catalunya, deixant més de 20 municipis sense oficina i més de 40 amb una oficina només amb servei de caixa uns dies i hores concretes. 

Cal insistir que un ERO són les sortides i molt més, mobilitat -ja alta al nostre sector- i canvis de condicions de treball. El canvi directe és més por i més pressió.

Aquest és el camí que ha decidit aplicar el Banc per a reorganitzar-se, el camí del dolor. Només podrem evitar aquest dolor si aconseguim aturar l’ERO. Feina molt difícil, però no impossible. Per això interpel·lem la resta de sindicats a plantejar-ho amb aquesta perspectiva. Retirada d’ERO i començar a negociar la reducció des de zero i amb altres formes.

Reduir el nombre de 1.936 a 1.000 no és un bon objectiu, ni a 300 si hi ha un sol company que ha de marxar forçadament.

I planegen unes condicions econòmiques de sortida miserables i amb l’amenaça d’aplicar la indemnització mínima en cas de desacord.

Cal lluitar per a que no hi hagi cap sortida forçada. I si no s’aconsegueix no pot tenir el consentiment dels sindicats

I és per això que li diem al Banc que apliqui l’ERO sense acord si s’hi atreveixen. I als companys d’altres sindicats, que no signin un acord indigne. És molt millor un no acord que un mal acord. Això permetria anar als tribunals.

En aquesta postura estarem en la unitat. Sempre! Per a vendre als companys, que no hi comptin amb nosaltres.

Perquè cada acció descarada que faci l’empresa a la que no plantem cara serà un punt de partida per la propera. 

Cal lluitar tot plegats. Junts i determinats. De cara i sense fissures.

El punt on recolzar-nos és clar: NO AL ERO AL BANC SABADELL!

Al Banc Sabadell no hi sobra Ningú!

Secció sindical de La Intersindical al Grup Banc Sabadell