La Intersindical anuncia la pròxima creació de la seva secció sindical a la SEAT

La Intersindical ha presentat una campanya, a través d’un vídeo, que recull diverses propostes a través de les quals pretén lluitar per millorar les condicions dels seus treballadors i les seves treballadores. El vídeo és la primera acció de la seva secció sindical, que començarà a caminar properament, de la mà d’un grup format per treballadors de la SEAT i membres de la representació territorial del sindicat al Baix Llobregat i l’Hospitalet.

Aquest va ser un dels reptes que es va marcar la Unió Territorial de la Intersindical del Baix Llobregat i l’Hospitalet en el moment de la seva creació el passat mes de gener de 2021. L’objectiu és irrompre a la SEAT creant-hi la secció sindical de la Intersindical, per tal de presentar-se a les eleccions sindicals previstes pel 2023 i treure representació. La Intersindical té previst de cara al setembre realitzar més accions, tant presencials com a través de les xarxes socials, per tal que les seves propostes arribin a més persones i que més treballadors i treballadores s’incorporin a la secció sindical. Marta Molina, portaveu i coordinadora de la Intersindical al Baix Llobregat i l’Hospitalet, ha lloat la feina que s’ha fet fins ara amb el grup de persones que ha estat treballant aquesta propera incursió del sindical a la SEAT, i ha assegurat que tenen molt bones sensacions amb la repercussió de la publicació d’aquest vídeo i amb les accions previstes de cara el nou curs. D’entre les propostes que està treballant la Intersindical per als treballadors i treballadores de la SEAT, en destaquem les següents:

  • Renovació de la plantilla a través de pre-jubilacions i altres mecanismes afavoridors pels treballadors
  • Incorporació del personal extern que treballa igual que el personal propi
  • Major transparència a l’hora de negociar modificacions del conveni
  • Aposta urgent per a noves línies productives per a ser pioners en la fabricació dels vehicles del futur immediat Inici de la formació de la plantilla per aquestes noves línies productives
  • Acord amb els horaris per tal de donar resposta a la necessària conciliació de la vida laboral i familiar
  • Acompliment dels acords d’igualtat ja signats per acabar amb el sostre de vidre que no permet les dones ocupar llocs directius
  • Incorporació d’un permís menstrual que permeti les dones, els homes trans i les persones no binàries absentar-se del seu lloc de treball si així ho necessiten
  • Reorganització de la feina per tal de fer una repartició coherent entre el personal més jove i el més gran Millora de la seguretat del personal, especialment en els àmbits de proves de vehicles.

Finalment, el sindicat ha posat a disposició de totes les persones interessades un correu electrònic al qual es poden adreçar: seat@intersindical-csc.cat.