Vaga unitària a CaixaBank: No als acomiadaments forçosos!

Avui hi ha convocada una nova vaga convocada per tots els sindicats de CaixaBank, una setmana després de la històrica aturada de fa una setmana (amb un 90% de seguiment), en paral·lel a les negociacions de l’ERO de l’entitat financera, que preveu milers d’acomiadaments a tot l’estat i una retallada de les condicions laborals de la plantilla un cop produïda l’absorció de Bankia.

Segons la Federació d’Estalvi de Catalunya (FEC), sindicat associat a la Intersindical i que té presència a la taula de negociació: “La direcció de CaixaBank va començar aquesta negociació amb un ‘ho volem tot’ (màxims acomiadaments, màxim de retallades laborals…). ‘Més val que sobri que no que falti’ és la seva tònica en tota aquesta negociació. A hores d’ara (a un dia de finalitzar el procés) només fa petits moviments, centrant-se en allò que realment volen: acomiadaments forçosos. Tot i que la direcció presenta una reducció en les extincions, situant-les en 6.950 persones, desequilibra les quotes provincials portant-nos a acomiadaments forçosos perquè els excedents no es podran cobrir amb col·lectius A i/o B, i a més manté retallades econòmiques a la plantilla quan planteja un ERO per causes organitzatives, sense atendre mesures per pal·liar l’impacte en la promoció”.

Per això tots els sindicats han dit de manera clara que no acceptem acomiadaments forçosos, perquè és possible implementar altres mesures no traumàtiques i per això han convocat la vaga, que també s’espera que tingui gran seguiment per part dels treballadors i les treballadores del banc.