La Intersindical reclama readmetre una treballadora de l’Ajuntament d’Igualada acomiadada improcedentment

L’Ajuntament d’Igualada ha estat condemnat en la sentència 224/2021 pel Jutjat Social número 11 de Barcelona per haver acomiadat improcedentment una treballadora municipal l’octubre de 2019, després d’un any i mig de procediment judicial.

Davant d’aquesta situació de pràctiques laboral abusives, la Intersindical reclama a l’Ajuntament la readmissió de la treballadora, atenent al fet que es tracta d’una persona de 60 anys, amb “unes perspectives laborals complicades” i a qui l’acomiadament “va posar-li les coses molt difícils per trobar feina”. Segons la sentència, l’administració municipal està obligada a efectuar la readmissió immediata de l’afectada o bé a pagar una indemnització.

Pels motius exposats, el sindicat considera “ètic i just” que l’Ajuntament es decanti per la readmissió per tal de “reparar per complet tot el dany causat a la treballadora durant el període que ha estat fora del seu lloc de treball”. La Intersindical també denuncia que “les males pràctiques que exerceix Recursos Humans del consistori, suposen una despesa extra en les arques municipals que han hagut de pagar tots els igualadins i les igualadines.”

El sindicat republicà espera que aquest cas suposi un punt d’inflexió en el respecte dels drets laborals de la plantilla pública, alhora que reafirma la voluntat de defensar els seus i les seves representants , afiliats/des i els/les treballadors/es en general davant de tota mena d’abusos.