Ampli seguiment de la vaga del serveis socials de l’Ajuntament de Barcelona

Els treballadors i les treballadores dels serveis socials de Barcelona fan vaga avui. La Intersindical, juntament amb els sindicats CCOO, UGT i CGT i Intersindical s’han sumat al malestar del personal dels dos centres del Raval, que fa deu dies van convocar un aturada per deixar d’acompanyar les comitives judicials als desnonaments que hi ha al barri, ja que això els posa en el punt de mira i han patit atacs i ocupacions de les seus.

Aquest, però, no és l’únic motiu que els/les empeny a fer vaga. Hi ha un malestar de fons pel model de treball. En aquest sentit, la delegada de l’Intersindical de l’Institut Municipal de Serveis Socials, Esperança Borrull, reclama més diners i més professionals. «Som un cos d’acompanyament a les famílies vulnerables i fem un paper de contenció de la pobresa. Si no existíssim el caos potser existiria i per això hem de treballar amb una qualitat i repensar els serveis socials per atendre la gent amb el temps necessari i professionalitat».

Entre les demandes, els sindicats plantegen el reconeixement específic del personal de gestió administrativa de serveis socials i la millora del complement d’atenció i volen que els treballadors i les treballadores rebin formació específica sobre l’àmbit concret en què treballen. També demanen acabar amb l’exagerada pressió assistencial, com a conseqüència de la manca de recursos disponibles, i insisteixen a millorar el reconeixement professional.

L’escassetat d’habitatge social centra bona part de les demandes, en una ciutat en plena crisi d’habitatge. La plantilla també posa el focus en les pensions que s’ofereixen a les plantilles desnonades, que no consideren prou dignes. Hi ha hagut un ampli seguiment de la vaga i part de la plantilla s’ha concentrat a la plaça de Sant Jaume, aquest matí.