88.000 persones aturades més a Catalunya, el 12,9%, durant l’any de la pandèmia

Tot i que la desocupació ha baixat a Catalunya i el País Valencià durant el primer trimestre d’enguany, segons les dades publicades avui per l’Enquesta de Població Activa (EPA), més d’un milió de persones continuen a l’atur als Països Catalans. A les Illes, la desocupació ha crescut un 6,3% respecte l’anterior trimestre i la situació, si cap, és pitjor, degut a una economia massa dependent del turisme. Actualment, hi ha mig milió de persones sense feina al Principat, unes 400.000 al País Valencià i més de 100.000 a les Balears i les Pitiüses.

Després d’un any de pandèmia, encara hi ha uns/es 88.000 aturats/des més a Catalunya que el primer trimestre del 2020 i la taxa de desocupació és d’un 12,9%. Moltes de les feines s’han generat en reforçar les plantilles de la sanitat, l’ensenyament i els serveis públics, mentre que el sector privat ha restat, especialment la indústria, on s’han perdut milers de llocs de treball degut als tancaments. Als serveis hi ha molt/es treballadors/es que encara estan afectat/des per un ERTO total o parcial.