El comitè de l’ACN, format per membres de la Intersindical, preacorda el primer conveni com a empresa pública

Després de 20 anys sense conveni laboral propi, el comitè de l’Agència Catalana de Notícies (ACN), format per cinc membres de la Intersindical, i la direcció de l’empresa han signat un preacord que ahir es va registrar al Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública i al Departament de Vicepresidència de la Generalitat de Catalunya.

El preacord regularitza la situació laboral de l’ACN com una empresa pública de la Generalitat després d’anys emparats amb el d’Oficines i Despatxos, amb acords privats puntuals. Entre d’altres, el nou conveni determina una jornada laboral de 37,5 hores setmanals amb 1.680 hores anuals. També queden marcats els torns horaris de la plantilla per facilitar la conciliació.

Els treballadors i les treballadores de l’ACN emplacen al nou Govern a tramitar amb la major celeritat el nou conveni i reclamen solucions immediates per pal·liar la precarietat laboral, la falta de personal i la manca d’inversió tecnològica. Defensen l’existència d’una agència de notícies pública, independent i forta i conviden a totes les formacions del Parlament a garantir la seva viabilitat econòmica.