Accidents laborals 2020: baixen per la Covid, però creixen els mortals (79)

L’any 2020 ha acabat amb un balanç dramàtic pel que fa a la mortalitat en el treball. 79 treballadors/es han mort a la feina: 38 en el sector serveis, 23 en la indústria, 16 en la construcció i 2 en l’agricultura, segons dades de l’Observatori del treball. Això suposa un creixement del 21,5% de casos respecte l’any anterior. On més ha crescut el nombre de morts és la indústria (un 155%) degut a accidents com per exemple el d’IQOXE, al polígon petroquímic del Camp de Tarragona. Per situació professional, la mortalitat ha afectat molt més a treballadors/es per compte propi (+85,7%) que no pas assalariat (13,8), així com a més a homes (+32,2%) que a dones (-83,3%).

El nombre d’accidents laborals totals ha baixat en un any marcat per la pandèmia de la Covid, quan un gran nombre de treballadors/es o bé ha estat en confinament o bé afectats/des per un ERTO. L’accidentalitat durant la jornada laboral ha baixat un 27,4% i in itinere, anant a la feina, un 33,5%, probablement pel descens de la mobilitat.