El creixement arreu del país és la garantia d’un sindicalisme republicà

Amb el creixement del nostre sindicat, s’ha evidenciat a major escala que nosaltres ens ho creiem, que la gent de la Intersindical som persones motivades, que volem ser a totes les empreses i les administracions, però no pel fet de ser-hi i prou, sinó per lluitar i recuperar uns drets que ens laminen sense contemplacions i per guanyar-ne de nous.

Aquest creixement ha fet què, quasi de forma natural, s’hagin anat constituint i consolidant unions territorials. Actualment n’hi ha onze de formalitzades i quatre en procés de constitució. Aquestes dades que poden semblar fredes – com tendeixen a ser en general les dades – són fruit de la il·lusió i de la feina col·lectiva.

Les unions territorials partim de la base què vertebrar territorialment un sindicalisme de classe, independent i independentista en el si dels Països Catalans és cabdal per desterrar aquella forma de fer sindicalisme centralitzada, antiga i subordinada a unes realitats clientelars que no són les nostres, allotjades en un país que no és el nostre i que ens perjudiquen més que no pas ens ajuden.

Tenim molt present que la nostra raó de ser és incidir a les empreses i administracions, posant-nos a disposició pel que puguin necessitar les nostres companyes i companys del territori, ajudant en eleccions sindicals, donant suport amb les consultes que puguin tenir, i fent, a còpia de feina, que les persones treballadores tinguin referents sindicals vàlids i operatius als seus territoris, prop de casa seva i què en puguin formar part activa en el moment que vulguin. També sabem que hem d’anar treballant per tal què les empreses i les administracions s’acostumin a tenir-nos com a iguals en les relacions laborals on puguem aconseguir marcs de regulació que siguin justos i un dia a dia que ens permeti un creixement conjunt.

Coneixem el nostre territori, el nostre País, i és des d’aquest coneixement de les diferents realitats que treballem cada dia per poder ser presents arreu, també a la Catalunya Nord, al País Valencià i a les Illes, arreu.

Només és qüestió de feina, de coherència amb uns ideals i de temps. No en tenim cap dubte!