Compromís

El treball és la tasca que ens ocupa als éssers humans de fa milers d’anys per tal de satisfer les nostres necessitats tot transformant la natura que ens envolta.

Malgrat l’empremta que la humanitat està deixant al conjunt del planeta, el treball ens ha permès aprendre del nostre entorn, adaptar-nos-hi, progressar i avançar.

El treball és riquesa. És la riquesa de crear, de compartir i de voler viure amb dignitat. Per això és el valor més preuat que mou la humanitat.

El repartiment de la riquesa que crea el treball, per tothom o per uns quants, ha estat la font dels conflictes en el decurs de la nostra història.

Al segle XIX, l’estadi evolutiu d’aquells homo sapiens que sortiren d’Àfrica fa 200.000 anys, permeté la creació de l’eina que ha de transformar la societat per viure i no per patir; els sindicats.

Els Països Catalans hem de fer la nostra aportació per a que el treball sigui l’acció creadora, col·lectiva i justa que ens mereixem.

El Sindicalisme Independentista i de Classe de la Intersindical som aquesta peça essencial per afrontar els reptes globals que determinen el benestar de les persones i el futur del planeta en el seu conjunt.

Treballar menys i treballar tothom amb sous dignes per bastir un model productiu sostenible al servei de les majories, per la nostra gent gran, per la nostra canalla i per tothom és el compromís que tenim amb la humanitat.

Sergi Perelló
Secretari general de la Intersindical-CSC