Aquest matí els representants d’educació del sindicat han fet una roda de premsa davant l’escola Joan Juncadella de Sant Vicenç dels Horts, la qual ha hagut de retardar l’inici de curs a causa de la COVID-19

Una vintena de persones s’han concentrat aquest matí en la convocatòria de premsa de la Intersindical-CSC davant d’una de les escoles en les quals el curs no podrà començar avui. El sindicat ha volgut il·lustrar d’aquesta manera la «nefasta» gestió del Departament d’Educació.

Per als representants d’educació de la Intersindical han faltat «previsió i esforços» en la gestió d’aquest inici de curs. Després de posar Dinamarca com a referència, on fa mesos que van obrir les aules amb 10 alumnes i l’ús d’espais municipals, han contraposat la situació del país nòrdic amb la de Catalunya, on, segons el sindicat, les «aules seguiran massificades, hi ha escoles de 700 alumnes que només disposen d’1 termòmetre i pocs litres de gel hidroalcohòlic i molts substituts no arriben als centres fins al primer dia de curs tot i que les places fa més d’una setmana que estan buides».

Davant l’escola tancada han recordat també la manca de mesures per l’etapa de 0-3 i l’externalització i mala gestió del personal de risc. Per contra, han lloat la tasca dels equips directius, dels docents i del personal que treballa en escoles i instituts perquè, segons la Intersindical, es deu a ells i «no al Departament d’Educació que es puguin obrir escoles i instituts amb uns mínims d’organització i de seguretat». Unes escoles i instituts per a les quals han fet èmfasi que no cal només obrir-les, sinó que cal abocar-hi els recursos necessaris per mantenir-les obertes i segures.

Després de recordar tot un seguit de mesures proposades des del sindicat com la reducció de ràtios, la contractació de més personal, la jornada continuada o el permís retribuït, han acusat el Departament d’Educació de no escoltar els sindicats i d’anar «fent cops de timó proposant mesures insuficients i desorganitzades, algunes de les quals s’han quedat en paraules davant d’una càmera».

El sindicat, de marcat perfil independentista, ha vinculat la gestió educativa al procés per aconseguir una república independent: «necessitem una República Catalana independent per gestionar situacions de crisi amb més garanties, sense limitacions i amb els recursos suficients». Segons els representants del sindicat, «hem de demostrar que val la pena lluitar per aconseguir-la, demostrar que un país lliure ens portarà més qualitat de vida i un sistema educatiu millor». En aquest sentit, acusen el Govern d’una gestió «inepta que està minant les esperances i il·lusions de molta gent i donant arguments a aquells que volen posar en dubte necessitat d’aquesta república».

Per acabar, han demanat la dimissió o cessament dels màxims responsables de la gestió educativa  «que no han estat capaços ni d’escoltar ni de fer els esforços necessaris per als treballadors, els alumnes i les seves famílies», els quals han identificat en el conseller Josep Bargalló Valls, el Director General de Centres Públics Josep González Cambray i el Director General de Professorat i Personal de Centres Públics Ignasi Garcia Plata. La seva gestió, han apuntat, «s’ha basat en la mala comunicació, la pèrdua de temps, la no negociació amb els representants dels treballadors, la nul·la voluntat d’escolta de la comunitat educativa, la planificació basada més en la reacció que en la prevenció, els canvis constants de criteri i la manca d’un esforç extra que necessitava aquesta situació».

@cscAcció SindicalAquest matí els representants d’educació del sindicat han fet una roda de premsa davant l’escola Joan Juncadella de Sant Vicenç dels Horts, la qual ha hagut de retardar l’inici de curs a causa de la COVID-19 Una vintena de persones s’han concentrat aquest matí en la convocatòria de premsa de...SOM el sindicat independentista i de classe