La Intersindical ens mobilitzem arreu per demanar el cobrament dels ERTO pendent i que la classe treballadora no paguem la crisi

La Intersindical-CSC ens vam mobilitzar d’arreu del país el passat 1 de juliol per posar de manifest el nostre posicionament del sindicat davant la crisi que ha provocat el coronavirus, amb el lema “Davant de la Covid-19: República, treball i justícia social”. Les unions territorials del sindicat vam organitzar concentracions a Mollet (Vallès Oriental), Centelles (Osona), Valls (Alt Camp), La Seu (Alt Urgell), Vilafranca (Alt Penedès), Vilanova i la Geltrú (Garraf), Vilanova  del Camí (Anoia), Girona (Gironès) i Lleida (Segrià. Veure vídeo de la notícia a Lleida TV).

Considerem que la pandèmia que estem patint afegeix més pressió personal i social a l’actual mercat de treball, en el qual hem perdut gairebé tots els referents de classe i on ens veiem abocades i abocats als capricis de l’economia ultraliberal.  Els treballadors i les treballadores volem vides dignes mentre d’altres volen acumular més i més riquesa.

Per això proposem un repartiment de la feina per lluitar contra la destrucció de llocs de treball que no es recuperaran. És imprescindible establir un salari mínim català de 1.300 €, recuperar els drets socials i laborals i enfortir el sindicalisme republicà i de classe, entre d’altres propostes.

Podeu trobar el manifest conjunt de la jornada de lluita i reivindicació aquí.