La Intersindical-CSC dona suport als Síndics de l’1-O i al seu grup de suport

La Intersindical-CSC s’afegeix a les persones i organitzacions que donen suport als Síndics de l’1 d’octubre que s’enfronten a un judici en què se’ls acusa de desobediència i usurpació de funcions. La fiscalia els demana 2 anys i 9 mesos de presó, una multa i la inhabilitació. Aquest judici és un atac a la llibertat acadèmica dels professors i professores que van acceptar posar al servei del país els seus coneixements, i un nou atac a la democràcia.

Ens sumem als suports a Jordi Matas, Tània Verge, Marc Marsal, Josep Pagès i Marta Alsina, com a membres de la Sindicatura Electoral de l’1-O van acceptar l’encàrrec del Parlament de Catalunya de vetllar per les garanties democràtiques del referèndum.

Des de la Intersindical-CSC considerem que el seu nomenament va ser degut a la seva professió d’acadèmics i professionals de la ciència política i el dret, així doncs el seu judici es basa en criteris de mèrit, capacitat i idoneïtat i, per tant, criteris de professionalitat, que no poden ser mai motiu de persecució judicial.

És per això que ens sumem a les convocatòries i eines de protesta per defensar a les persones imputades per ser bons professionals en el seu àmbit i donem suport tant a les pròpies persones afectades com també al grup de suport dels Síndics de l’1 d’octubre.

La sectorial d’Universitats i Recerca de la Intersindical-CSC ja va manifestar el suport als i a les síndics electorals de l’1 d’octubre a través de l’aprovació d’una resolució durant la seva assemblea constituent.