Les grans empreses i els governs reben 50.000 missatges de protesta i de reivindicacions laborals a proposta de la Plataforma Alcem-nos

Aquest 1r de maig ha estat atípic, en un marc de confinament no s’ha pogut sortir al carrer amb la normalitat d’altres anys, però això no ha impedit que les treballadores i els treballadors fessin arribar les seves reivindicacions tot i que en un format diferent a les tradicionals manifestacions i mítings a pobles i ciutats.

Enguany la visibilitat de les reivindicacions s’ha dut a terme a través de la virtualitat de les xarxes, en aquest sentit des de la Intersindical-CSC valora positivament el seguiment de les diferents accions, tant les que s’han dut a terme en el marc de la Plataforma Alcem-nos, que des de tres anys i conjuntament amb l’Assemblea, impulsa el sindicat republicà i que aplega a altres entitats socials i sindicals d’arreu del país, com aquelles que ha proposat el propi sindicat.

Des de la Intersindical-CSC considerem que davant la crisi sanitària, econòmica i laboral cal un posicionament clar i contundent, per una banda per lluitar contra la pandèmia amb totes les garanties i per l’altra per lluitar contra l’increment de la precarització laboral de treballadores i treballadors i de persones autònomes.  Per aquest motiu es valora molt positivament el fet que en el marc de l’acció “Alcem-nos davant les grans empreses i els governs!” la resposta ha estat massiva amb l’enviament avui mateix de quasi 50.000 correus reivindicatius a les empreses de l’IBEX i a les diferents institucions que ens governen.

Pensem que ha estat un clam massiu també a les xarxes socials amb centenars de persones publicant continguts i fotos reivindicant República – Treball – Justícia social i relligant els tres conceptes per lluitar contra la pandèmia, la crisi econòmica i la crisi laboral.

També volem destacar positivament el seguiment de les diverses xerrades que des de “La Intersindical a casa” s’ha pogut debatre, reflexionar, formar-se i informar-se de diferents aspectes sobre economia, drets laborals, sanitat pública, sindicalisme i alliberament nacional.

Des de la Intersindical-CSC, conjuntament amb les organitzacions que formen la Plataforma Alcem-nos i totes aquelles organitzacions que s’hi vulguin sumar seguirem plantejant propostes a la sortida de la crisi garantint en primer terme la salut de les persones i en segon lloc la lluita per evitar la pèrdua de drets laborals de persones treballadores i persones autònomes, però també la necessitat de construir la República de la gen treballadora com a base per assolir la justícia social.

És per això que des de la Intersindical-CSC valorem molt positivament un primer de maig on la noticia no se situa en quantes persones s’han manifestat sinó en la valoració que les treballadores i els treballadores estem disposats a encapçalar un nou model de societat, de sistema econòmic i de model sindical.