La Intersindical-CSC proposa confiscar patrimoni reial per compensar el personal que treballa en centres sanitaris

La Intersindical-CSC proposa que es confisqui patrimoni de la monarquia espanyola, així com els milions procedents del frau fiscal dipositats a l’exterior, per disposar de recursos al servei del bé comú i combatre a la pandèmia de coronavirus. En aquest sentit, demana una gratificació, tant econòmica com en dies de vacances, als professionals que treballen en centres sanitaris que estan fent front a la pandèmia, tal com ja han fet diversos estats europeus com França, Alemanya o Bèlgica.

D’altra banda, la sectorial de Sanitat exigeix que es compleixi la ”Guia de actuación frente a Covid-19 en los profesionales sanitarios y socio-sanitarios” publicada el passat 13 d’abril que obliga a reincorporar als professionals afectats per Covid-19 només després d’una PCR negativa, ja que el sindicat té coneixement que en alguns hospitals no s’està fent.

Aquesta pandèmia ha deixat en evidència la insuficiència del pressupost de sanitat a Catalunya, al qual li caldrien al voltant de 900 milions més per situar-se a la mitjana estatal. Catalunya continua infrafinançada i és dels territoris que més ha trigat a superar retallades, ja que el pressupost social és el 2020 tan sols un 2,2% superior al del 2010, mentre que la mitjana de territoris l’ha incrementat més de quatre cops més en el mateix període.

La Intersindical-CSC també exigeix responsabilitats polítiques als ministeris tant per les mascaretes Garry Galaxy com pels tests ràpids defectuosos. Considera que han passat moltes setmanes des de l’inici de l’epidèmia i que les compres efectuades pel Ministeri de Sanitat continuen sent deficients. Així mateix, el sindicat agraeix a la societat civil que ha estat abastint d’EPI al personal sanitari voluntàriament.