La Intersindical-CSC promou la creació d’una Xarxa solidària de treballadores i treballadors autònoms per superar la crisi provocada per la Covid-19 com a alternativa a la manca de polítiques efectives adreçades al col·lectiu

Som Autònoms, les treballadores i els treballadors autònoms de la Intersindical-CSC, fa temps que denunciem formar part d’un dels col·lectius més desprotegit i amb les pitjors condicions laborals pel que fa als pocs drets i moltes obligacions que tenim per dur a terme les nostres activitats professionals.

Ara, amb la situació que s’ha produït com a conseqüència de la crisi provocada per la Covid-19, s’ha fet encara més palesa la vulnerabilitat i la manca de protecció institucional, malgrat ser un col·lectiu molt nombrós i bàsic pel funcionament del nostre país.

Cal treballar des de l’àmbit sindical, polític i social per reivindicar per a les treballadores i els treballadors autònoms les condicions dignes que mereixen i denunciar les realitats sobre el col·lectiu i que posen en risc llocs de treball i una part molt rellevant del teixit econòmics del nostre país.  Entre d’altres, denunciem els greuges següents:

  • Les quotes que paguen els treballadors i treballadores autònoms no s’ajusten a la seva realitat econòmica.
  • Actualment, en plena crisi sanitària i amb conseqüències econòmiques i socials molt greus, la immensa majoria dels autònoms porten un mes sencer sense facturar res i pagant igual.
  • Les mesures d’ajut de les administracions públiques son insuficients, poc clares, complexes en tramitació i arriben tard.
  • Np tots els afectats reals es podran acollir als ajuts, degut a que els criteris no s’ajusten a la realitat del que estan vivint les persones afectades.
  • Existeix una manca d’informació oficial i publicada molts dies després de les rodes de premsa dels ministres, que semblen pensades pel “postureo” polític però poc eficients i realistes per les necessitats existents en el col·lectiu de treballadores i treballadors autònoms.

És per tot això que ara més que mai cal posar de manifest totes les reivindicacions que afecten al col·lectiu i cal una articulació com a grup de treballadores i treballadors per poder lluitar pels seus drets i perquè cal preparar econòmicament el futur perquè aquest col·lectiu continu essent un motor econòmic del país.

Des de Som Autònoms de la Intersindical-CSC volem aportar propostes i solucions reals i efectives en aquests dies de confinament, en el que el poble català ha demostrat la seva capacitat d’autoorganització i de solidaritat cal treballar perquè els i les nostres autònoms puguin sobreviure, però també puguin estar preparats per a situacions similars en un futur proper.

És per això que des de Som Autònoms s’ha decidit crear una Xarxa solidària de treballadores i treballadors autònoms, un espai on totes les persones que treballen per compte pròpia puguin donar-se a conèixer i vendre els seus productes i serveis, que sigui alimentada per tots i utilitzada per molts més.

Des de Som Autònoms de la Intersindical-CSC es considera que cal promoure hàbits de consum de quilòmetre zero relacionant a la ciutadania amb treballadores i treballadors autònoms, convertint aquests nous hàbits com a alternativa a les grans multinacionals que s’enriqueixen i no reverteixen el seu capital a la nostra societat i no dubten en cercar mecanismes per minvar els drets laborals de les persones treballadores, avui aplicant-los ERTO però fins ara precaritzant i mercantilitzant les seves condicions laborals.

Volem que el nostre comerç i professionals de proximitat, de quilòmetre zero, ajudin a la ciutadania en situacions crítiques, com les que vivim, facilitant les compres i els serveis que actualment són difícils d’obtenir pels canals habituals, no només estan més a prop sinó que també  volem ajudar a la ciutadania.  De la mateixa manera, la ciutadania podrà col·laborar a mantenir el teixit de treballadores i treballadors autònoms del nostre país.

Aquest espai oferirà a tots els autònoms del país un lloc on es podran anunciar de forma gratuïta, indicar on son, que fan, si en poden fer servei a domicili, si tenen pàgina web, si agafen comandes per telèfon, etc.

  • Un espai on tothom que necessiti productes i serveis els podrà cercar en el seu entorn més proper, per tant de quilòmetre zero.
  • Un espai que ha de posar les bases per un futur de comerç sostenible i de proximitat i una nova forma d’economia i de consum.

Per poder accedir a publicar els serveis o productes, només caldrà omplir un formulari i la ciutadania podrà saber quines persones autònomes ofereixen els seus serveis podran accedir al llistat de persones autònomes adherides.

Aquest espai s’inicia en un espai virtual, que millorarà en els propers mesos, amb la col·laboració d’aquelles persones autònomes que vulguin ajudar a participar-hi econòmicament de manera solidària i simbòlica amb una quota solidària.  Des de Som Autònoms de la Intersindical-CSC s’ha prioritzat la necessitat de posar en marxa el més aviat possible aquest servei.

Per això des de Som Autònoms de la Intersindical-CSC es demana la participació i col·laboració de les persones autònomes del país, unint-se subscriguin a aquestes reivindicacions i aquest projecte d’autoorganització per sortir de la crisi, formant part de la sectorial d’autònoms de la Intersindical-CSC i/o de la Xarxa solidària de treballadores i treballadors autònoms

Vols formar part de la Xarxa solidària de treballadores i treballadors autònoms? clica aquí

Vols conèixer quines treballadores i treballadors autònoms formen part de la Xarxa solidària? clica aquí