La Intersindical-CSC ens adherim a la campanya d’impagament de lloguers del Sindicat de Llogaters i Llogateres

La Intersindical-CSC ens hem adherit a la campanya del Sindicat de Llogaters i Llogateres per fer front a l’allau d’impagaments de lloguers que es pot produir si l’economia s’atura i es redueixen els ingressos de les persones que viuen de lloguer. Aquesta campanya té els següents formats:

1- Campanya comunicativa: s’ha obert un change.org per informar massivament de la campanya http://change.org/NoPuedoPagarElAlquiler; s’obre la pàgina web https://suspensionalquileres.org/ (operativa a partir de Dijous) i es demana signatures al manifest; es demana a tothom que estigui afectada que es faci un video-selfie explicant la situació i difongui per xarxes socials (linkant campanya, pàg web, hashtags…);

2- Acció sindical: s’obre un correu electrònic covid19alquiler@gmail.com per rebre correus de persones afectades; a partir d’aquest correu se’ls demana omplir un formulari per organitzar els tipus de casos; s’ha elaborat una guia/FAQs per a contextualitzar a la gent afectada; s’ha elaborat un model de burofax per enviar a la propietat demanant la suspensió / reducció del pagament de lloguer; tenim un equip d’advocades preparant l’estratègia legal per defensar els casos en judici (en absència de decret que legalitzi l’impagament); en funció de la durada de la crisi/estat d’alarma es començaran a organitzar accions telemàtiques i campanyes de desprestigi contra propietaris.

3- Pressió institucional: s’utilitzen els canals de comunicació oberts amb el govern de l’estat per pressionar per un decret que Suspengui (no moratòria) el pagament de lloguer.

4- Vaga de lloguers: per ara la perspectiva de la campanya/acció sindical és la d’organitzar impagaments, no la de fer una vaga. Aquest salt dependrà, entre d’altres coses de la capacitat que tinguem de desbordar i organitzar un nombre elevat de casos d’impagament, les respostes dels propietaris i les decisions del govern sobre les nostres demandes.

Altres: la campanya també dona cobertura a petits locals comercials / empreses que no puguin pagar lloguer.

Per a més informació: https://sindicatdellogateres.org/