La gestió del coronavirus en l’àmbit de l’Educació

Davant la situació d’emergència sanitària que ha desencadenat el tancament de tots els centres educatius del país, des de la Intersindical-CSC Educació fem les consideracions següents:

  • Cal seguir les indicacions del Govern de la Generalitat, del Departament d’Educació i del Departament de Salut de manera atenta i complir amb tot allò que dictaminin. Tots els centres educatius públics, privats i concertats han de romandre tancats i sense cap treballador a dins fins al dia 30 de març, no s’estableixen serveis mínims, ni permanències ni activitats lectives a distància.
  • Creiem que, malgrat trobar oportunes les decisions preses pel Departament d’Educació i el de Salut a l’hora de tancar tots els centres, la comunicació ha estat deficient tant amb els seus treballadors com amb els sindicats. Tot el col·lectiu s’ha hagut d’assabentar primer per la premsa dels avenços del Departament. Exigim que la comunicació sigui, a partir d’ara, més directa i fluida amb tots els agents implicats. Als sindicats se’ns va prometre una comissió de seguiment que ha arribat també massa tard i que hauria estat més úitil abans de la decisió de tancar els centres.
  • Instem el Departament d’Educació a treballar per garantir la seguretat jurídica i laboral dels treballadors de l’àmbit educatiu, tant els docents com els no docents, és a dir, tots aquells treballadors que es puguin veure afectats per les mesures preses pel coronavirus.
  • En el mateix sentit, demanem que es tingui cura de manera urgent i prioritària de les famílies més vulnerables i d’aquelles que tinguin més difícil la conciliació. Cal donar permisos retribuïts per cura de fills i garantir la continuïtat de les beques menjador durant aquest període d’aturada.
  • En l’àmbit estatal, critiquem obertament el govern espanyol per la seva inacció, tardança i manca de mesures ràpides i directes destinades a garantir la salut pública. Hauríem de poder gestionar les situacions de crisi amb eines d’estat pròpies, i amb la cura de les persones sempre per damunt d’altres interessos.