La Intersindical-CSC dona suport a la Plataforma Professionals Tercer Sector en lluita a les comarques gironines per reclamar la dignificació de les seves condicions de treball

Els i les professionals del tercer sector que treballen en centres residencials d’infants i famílies en risc d’exclusió social a la demarcació de Girona denuncien la precarietat laboral amb què treballen i que se senten orfes i invisibles. Per això van crear una plataforma que reclama millores laborals en el marc de les negociacions d’un nou conveni col·lectiu d’Acció Social, que actualment estan bloquejades, tot i que desconfien totalment del paper de CCOO i UGT a la taula de negociació. Denuncien que els sindicats majoritaris, el Govern i la patronal els han abandonat i defensen la tasca que fan amb la infància i l’adolescència, entomant, per exemple, l’arribada massiva de menors immigrats davant una societat que progressivament els oblida i els menysté.

Formen part de la Plataforma educadors/es, integradors/es i treballadors/es socials, psicòlegs i psicòlogues, professorat de secundària i professionals de la neteja que treballen en CRAE, CREI, centres d’acollida i pisos tutelats principalment de la comarca del Gironès. Critiquen que durant el darrer any arrosseguen impagaments i endarreriments de sou, la congelació del seu salari i que acumulen pèrdues de poder adquisitiu. En aquest sentit, la Plataforma va fer accions de protesta davant la seu de la Generalitat de Girona la setmana passada, amb el suport de la Intersindical-CSC a les comarques gironines, i crida a continuar-les mobilitzacions el dijous 6 de febrer (11h), i també el dimarts 11 de febrer davant la seu de la DGAIA a Barcelona (10.30h. Av. Paral·lel, 52).