Fracàs de la COP25, la cimera climàtica de l’ONU a Madrid, la més llarga de la història, que va estar a punt de fer marxa enrere en el pacte global signat a París el 2015. Els estats ha demostrat no estar a l’altura ni de la crisi climàtica que vivim ni de les demandes del carrer, plegant-se als interessos de les empreses contaminants i al lobi dels combustibles fòssils. Només la intensa pressió social al carrer, la més gran fins al moment, ha permès tancar un acord que només evita el retrocés, però que és molt lluny del que el món realment necessita.

El decebedor acord final no fa una crida clara a aturar les emissions i accelerar-ne la reducció a partir del 2020, com reclama la ciència. No s’ha pogut acordar, per segon any consecutiu, les regles per al nou mercat de carboni que obre l’Acord de París i els 100.000 milions anuals que els països rics han d’aportar a partir del 2020 no estan encara garantits.

Des de la Intersindical-CSC reclamem uns objectius urgents i realistes per reduir efectivament l’impacte en el clima. Uns objectius que siguin compatibles amb una millora de les condicions de vida de la majoria de la ciutadania, però perjudicials per a especuladors i altres classes benestants acostumades a fer i desfer amb màniga ample, a nivell fiscal, econòmic, comercial, laboral o mediambiental. Canvis que a més implicarien un qüestionament profund d’un capitalisme que externalitza els seus costos, acaparant la major part dels beneficis, però perjudicant a tot el planeta i a tota la humanitat.

@cscInternacionalFracàs de la COP25, la cimera climàtica de l’ONU a Madrid, la més llarga de la història, que va estar a punt de fer marxa enrere en el pacte global signat a París el 2015. Els estats ha demostrat no estar a l'altura ni de la crisi climàtica que...SOM el sindicat independentista i de classe