La cinquantena de treballadores de les llars d’infants municipals de Tarragona (educadores, mestres i directores) reclamen l’equiparació immediata de les seves condicions laborals i salarials amb les de la resta de la plantilla, adherida al conveni de l’Ajuntament. Fa dos anys el consistori, a través de l’Institut Municipal d’Educació (IMET) va aconseguir la titularitat de les set llars que gestionaven empreses externes, però les treballadores mantenen el conveni anterior, provocant desequilibris salarials de fins a 500 euros per fer la mateixa feina, perjudicis en el nombre d’hores de jornada de treball, en la compensació en el descompte de les baixes laborals… en funció de si són treballadores de borsa, personal subrogat, i sense tenir clar el conveni que s’aplica en cada cas.

Això ha provocat una precarietat i un malestar que les treballadores no estan disposades a suportar més. És per això que les educadores del servei públic, amb el suport de la Intersindical-CSC i d’altres sindicats com la USOC i la UGT, han iniciat la campanya ‘Qui cuida les que cuiden?’ per demanar l’equiparació de drets a les llars d’infants municipals.

Després de mesos de negociació, els sindicats i la corporació van acordar a l’agost que les treballadores de les llars d’infants s’adherien la conveni de l’Ajuntament, com la resta de personal municipal. Cinta Olivan, delegada de la Intersindical-CSC, denuncia: ‘ens van prometre que a l’octubre ja veurien les millores a la nòmina, però no ha estat així. El problema és que els serveis jurídics del consistori han fet un informe segons el qual les condicions de les educadores s’han d’incorporar en un annex específic i s’han de negociar unes noves condicions. Les treballadores valoren positivament la municipalització del servei educatiu 0-3 anys, però reclamen un conveni laborals clar, un salaris dignes i acabar amb les discriminacions i les incerteses. Cuidem les llars d’infants de Tarragona! Cuidem les que cuiden!

@cscAcció SindicalLa cinquantena de treballadores de les llars d'infants municipals de Tarragona (educadores, mestres i directores) reclamen l'equiparació immediata de les seves condicions laborals i salarials amb les de la resta de la plantilla, adherida al conveni de l'Ajuntament. Fa dos anys el consistori, a través de l’Institut Municipal d’Educació...SOM el sindicat independentista i de classe