Per un món on siguem socialment iguals, humanament diferents i totalment lliures (Rosa Luxemburg)

Avui 25 de novembre ens emplacem a tornar a sortir als carrers per denunciar que continuem sent assetjades als centres de treball, a casa, en espais socials i al carrer, Que continuem sent agredides, violades i assassinades per coneguts i desconeguts,. Que les estructures patriarcals i capitalistes continuen garantint l’statu quo que perpetua aquestes relacions de poder, i un discurs sostingut en el temps que banalitza i menysté les violències de les quals som víctimes les dones i les nenes, sigui quina sigui la nostra identitat i expressió de gènere.

Per combatre aquesta violència, cal entendre que aquesta funciona com a mecanisme de dominació, en aquest cas dels nostres cossos i vides.

I té expressions diferents en funció de qui la infringeix i del mecanisme emprat.

Violència institucional la que s’exerceix quan s’eludeix activar mesures que prevegin i abordin les violències masclistes.

Quan les víctimes són revictimitzades i criminalitzades pel front judicial.

Quan es normalitzen i s’incorporen a les dinàmiques institucionals projectes polítics ultradretans explícitament misògins, com si l’apologia de les violències contra les dones no fos una línia vermella!

Quan els múltiples mecanismes de repressió previstos per l’estat atempten de manera específica contra els drets de les dones.

Violència policial que reprimeix la dissidència que combat tota dominació: de classe, nacional i de gènere i que té expressions específiques que violenten la nostra seguretat, quan qui la patim, som dones, lesbianes, trans.

Violència econòmica en la mesura en què el marc de relacions laborals, en un context capitalista de creixent desigualtat econòmica, és profundament discriminatori vers les dones. Vers la vida.

També quan els agressors utilitzen la dependència econòmica de les dones, propiciada pel sistema, per sotmetre’ns

Violència psicològica que coarta i limita l’àmbit de les nostres llibertats.

Violència física diversa contra els nostres cossos: violacions, agressions,…

I en la seva expressió més mortífera, els Feminicidis: 32 dones assassinades als Països Catalans fins avui, 25 de novembre de 2019.

La I-CSC denunciem aquestes violències i ens comprometen a continuar treballant des dels nostres centres de treball per construir un país de dones lliures, lliure de violències!!

Us convidem a sumar-vos a les mobilitzacions contra les violències masclistes convocades arreu del país per organitzacions feministes.

  • A Barcelona: a les 18.30 als Jardinets de Gràcia (convoca Novembre Feminista)
  • A Girona: a les 20:00 Marxa de Torxes, al davant l’Edifici de la Generalitat (convoca 8M Girona)
  • A Lleida: 25 Noviembre a les 19.30 desde Pl. Victor Siurana (convoca Marea Lila)
  • A Manresa: a les 20:00h Sant Domènec (Manresa) Convoca: Comissió 25N
  • Sant Cugat: Marxa silenciosa a less 19:00 pl. Lluis Millet (Convoca:Hora Bruixa)
  • A Tarragona: 25 Noviembre a las 18:00 Pl. de la Font. (Convoca: Plataforma 25N)
  • A València: 25 Noviembre: A las 19:30 Punt de Trobada: Porta de la Mar Convoca: Moviment Feminista de València

LLIBERTAT PRESES POLÍTIQUES!

 

@cscAcció SocialPer un món on siguem socialment iguals, humanament diferents i totalment lliures (Rosa Luxemburg) Avui 25 de novembre ens emplacem a tornar a sortir als carrers per denunciar que continuem sent assetjades als centres de treball, a casa, en espais socials i al carrer, Que continuem sent agredides, violades i...SOM el sindicat independentista i de classe