Un any més torna la temporada d’estiu, i amb ella la massificació a les terrasses i restaurants. Els joves que treballem al sector de l’hostaleria, sigui només de temporada o durant tot l’any, som els que fem possible aquesta realitat a un preu molt alt: Fem torns que mai s’acaben, suportem la pressió constant de la manca de personal, aguantem les presses i les males maneres de clients i d’encarregats que, massa sovint, no ens respecten com a persones ni valoren la nostra feina.

I amb totes les condicions adverses amb les que ens guanyem el sou, a vegades encara ens hem de trobar amb il·legalitats que ens perjudiquen encara més com a treballadors, que massa sovint tolerem pensant en que, com que és només una temporada , val més fer el cor fort i aguantar uns mesos. No n’hi ha prou amb tota la feina que fem com per gaudir d’uns mínims i d’unes garanties? Per què cobrem tan poc i treballem tantes hores? per què tants de nosaltres no tenim ni el contracte? On són els plusos de nocturnitat, de responsabilitat, les hores extra, les graelles d’horaris…? Per què hi ha un desgavell tan gran en el món laboral de l’hostaleria?

La resposta és simple: Perquè els treballadors no sabem quins són els nostres drets í, en general, no hem sabut com defensar-los. Molts de nosaltres no sabem (perquè ningú no ens ha explicat mai) que hi ha un conveni on hi ha totes les condicions laborals que, per llei, s’han de complir, i que sistemàticament són violades per la gran majoria d’empreses del sector.

I només hi ha una manera de fer valer aquests mínims legals: Coneixent-los i defensant-los. És per això que, aquest estiu, per fi hem trencat el silenci, ens hem adonat de la importància de la feina que fem i hem pres partit pel que ens mereixem: fer-nos respectar com a treballadors per guanyar-nos la vida dignament.

Quants estius més aguantarem la sobreexplotació?

Si no defensem els nostres drets nosaltres, qui ho farà?

 

@cscIntersindical-CSChosteleria,L'EinaUn any més torna la temporada d'estiu, i amb ella la massificació a les terrasses i restaurants. Els joves que treballem al sector de l'hostaleria, sigui només de temporada o durant tot l'any, som els que fem possible aquesta realitat a un preu molt alt: Fem torns que mai...SOM el sindicat independentista i de classe