Aquest matí s’ha dut a terme el VI Congrés Nacional, l’esdeveniment congressual del sindicat ha tingut, com a principals objectius, el debat de l’afiliació en relació a l’estratègia a seguir amb l’objectiu d’assolir la República Catalana i la renovació del secretariat nacional del sindicat per encapçalar el projecte sindical i republicà des dels centres de treball.

Durant el Congrés s’ha presentat el balanç del darrer mandat, destacant com a elements principals d’aquest període el compromís del sindicat en el procés i en la construcció de la República amb la participació en els diferents espais socials que va culminar amb el referèndum de l’1 d’octubre i la vaga general que la Intersindical – CSC va convocar el passat 8 de novembre.  Com a conseqüència d’aquest paper central del sindicat durant aquest darrer mandat el nombre d’afiliats i afiliades ha crescut en un 30% en els darrers mesos.

El Secretariat Nacional pel període 2018 – 2022 estarà encapçalat per Carles Sastre, com a secretari general i Sergi Perelló com a portaveu del sindicat fins a composar un equip de quinze persones (sis dones i nou homes) que assumeixen el compromís d’executar la ponència que s’ha aprovat durant el Congrés.  La ponència se centra, per una banda, en la necessitat d’estructurar i organitzar el sindicat com a l’eina principal de construcció de la República, conjuntament amb altres agents socials i, per altra banda impulsar des dels centres de treball, a través de les futures eleccions de 2019, candidatures i representació sindical nacional.

El Congrés ha aprovat dues resolucions, la primera per donar suport a les persones empresonades i exiliades per part de  l’estat espanyol i rebutjar la repressió que aquestes persones i les seves famílies pateixen, rebutjant qualsevol intercanvi entre presos i exiliats per retorn a l’autonomisme.  La segona de les resolucions demana la derogació de la reforma laboral, la recuperació dels drets laborals i socials, desenvolupament de polítiques reals d’igualtat i garantir el sistema de pensions.

@cscIntersindical-CSCAquest matí s'ha dut a terme el VI Congrés Nacional, l'esdeveniment congressual del sindicat ha tingut, com a principals objectius, el debat de l'afiliació en relació a l'estratègia a seguir amb l'objectiu d'assolir la República Catalana i la renovació del secretariat nacional del sindicat per encapçalar el projecte sindical...SOM el sindicat independentista i de classe