L’entitat utilitzava les seves sucursals de Moscou i Londres per canviar rubles en dòlars i usar paradisos fiscals
El banc va treure de Rússia uns 10.000 milions de dòlars de manera irregular

Agències

Les autoritats de Nova York han anunciat aquest dimarts que han arribat a un acord amb el Deutsche Bank perquè pagui una multa per 425 milions de dòlars per maniobres de rentat de diners utilitzant sucursals a Moscou i Londres.

L’esquema era “simple i efectiu”, ha anunciat en un comunicat el Departament de Serveis Financers de l’Estat de Nova York a l’informar de l’acord a què s’ha arribat amb el banc alemany per operacions realitzades entre el 2011 i començaments del 2015.

Les operacions, descrites en el document de l’acord, de 29 pàgines, consistien bàsicament que un client del Deutsche Bank a Moscou donava una ordre per comprar accions d’empreses russes pagant sempre en rubles.

Des de la filial de Londres del Deutsche es donava una ordre de venda dels mateixos valors, per la mateixa quantitat i amb el preu igual, i els ingressos per aquesta venda, en dòlars, acabaven en empreses situades en paradisos fiscals.

RUBLES EN DÒLARS

Les operacions eren registrades a la filial nord-americana del Deutsche Bank i involucraven companyies lligades entre si o amb propietaris, agents o gerents directament relacionats. “Per mitjà d’aquest esquema, les contraparts eren capaces de convertir subreptíciament rubles en dòlars usant el Deutsche Bank”, diu el text de l’acord, que indica que va permetre treure des de Rússia l’equivalent de prop de 10.000 milions de dòlars.

Les indagacions de les autoritats novaiorqueses van concloure que el Deutsche Bank va perdre “nombroses oportunitats per detectar, investigar i parar” aquestes operacions degut als “extensos errors” en el compliment de les seves obligacions.

L’acord també obliga el banc alemany a comptar amb un supervisor independent per evitar que es tornin a realitzar aquestes maniobres, i a més l’entitat financera es compromet a adoptar mesures per estrènyer la vigilància.

@cscEconomiaL'entitat utilitzava les seves sucursals de Moscou i Londres per canviar rubles en dòlars i usar paradisos fiscals El banc va treure de Rússia uns 10.000 milions de dòlars de manera irregular Agències Les autoritats de Nova York han anunciat aquest dimarts que han arribat a un acord amb el Deutsche Bank perquè...SOM el sindicat independentista i de classe