Planta de la multinacional Ford al País valencià
Planta de la multinacional Ford al País valencià

L’Audiencia Nacional espanyola ha tombat la retallada salarial de Ford Almussafes que va aplicar a la plantilla després de la caiguda de l’Índex de Preus al Consum (IPC). La multinacional es va trobar amb l’oposició a aquesta mesura dels sindicats minoritaris de la planta (CCOO, STM Intersindical i CGT), que van iniciar accions legals contra la companyia i han vençut en primera instància.

“Estimamos la demanda de conflicto colectivo, por lo que anulamos el acuerdo suscrito por la empresa y el comité de empresa y condenamos a Ford España y al comité de empresa a estar y pasar por dicha nulidad a todos los efectos legales oportunos, así como a reconocer el derecho de los trabajadores al percibo del 0,9% de IPC cobrado en 2015”, recull la decisió judicial de la sentència.

Els fets es remunten a juny de l’any passat, quan la multinacional va aprovar un ajust salarial a l’alça del 0,9% d’acord amb el conveni de la factoria (que estableix un increment anual del 0,5% -que ja havia estat aplicat al gener- més l’IPC real d’aquell moment -l’esmentat 0,9% que l’indicador marcava al juny-. Tal increment es va aplicar sobre les pagues dels sis primers mesos de l’any 2015.

Però l’IPC acabaria l’any en caiguda lliure fins a tancar 2015 en el 0% i Ford Almussafes, en revisar al desembre l’increment en funció de “IPC real acumulat”, va interpretar que la pujada realitzada al juny no procedia i que els treballadors havien de retornar el 0,9% aplicat als sis primers mesos.
Uns 150 euros per treballador

No obstant això, finalment s’acordaria una rebaixa de dues desenes en la retallada fins a deixar-ho en el 0,7%. Segons estimen els sindicats, aquest percentatge suposa una mitjana del voltant de 150 euros per treballador, la qual cosa elevaria el muntant total a 1,35 milions d’euros en multiplicar-ho pels prop de 9.000 empleats de Ford Espanya.

Els sindicats actuants van emprendre de seguida accions legals contra aquesta decisió en considerar que el conveni de Ford “només contempla ajustos salarials a l’alça, mai a la baixa”, de manera que, segons sostenen, la factoria incompleix el marc laboral en sol·licitar la devolució del 0,7% del salari percebut entre gener i juny de 2015 -tal com també ha interpretat l’Audiencia Nacional-.

La previsió era descomptar als empleats les quantitats en els pagaments del mes de juny, el proper mes de desembre i al juny de 2017, però la decisió del tribunal podria deixar aquesta mesura sense efecte. Davant la decisió judicial hi ha possibilitat de recurs i s’espera que la multinacional s’aculli a aquesta via en defensa dels seus interessos.

@cscEconomiaeconomia,FORD,IPC,laboral,País Valencià,sentènciaL'Audiencia Nacional espanyola ha tombat la retallada salarial de Ford Almussafes que va aplicar a la plantilla després de la caiguda de l'Índex de Preus al Consum (IPC). La multinacional es va trobar amb l'oposició a aquesta mesura dels sindicats minoritaris de la planta (CCOO, STM Intersindical i CGT),...SOM el sindicat independentista i de classe