Carlos Fabra reuneix totes les característiques del cacic de l'antic règim. Foto: agències
Carlos Fabra reuneix totes les característiques del cacic de l’antic règim. Foto: agències

 

L’Audiència de Castelló va citar ahir l’ex-president de la Diputació de Castelló, Carlos Fabra. Avui hi haurà d’acudir i s’establirà un termini de cinc dies perquè ingressi voluntàriament a la presó. Segons el Tribunal Superior de Justícia (TSJ) del País Valencià, l’Audiència de Castelló va rebre dilluns la comunicació oficial de la denegació de l’indult per part del govern espanyol. Fabra és condemnat a quatre anys de presó per haver defraudat uns 700.000 a la hisenda espanyola euros en quatre delictes fiscals.

La condemna s’inscriu en el cas Naranjax, jutjat l’octubre del 2013 després de gairebé deu anys d’instrucció. Carlos Fabra era acusat de tràfic d’influències, suborn i quatre delictes fiscals.

El magistrat no va considerar provat que Fabra fes de mitjancer per aconseguir l’aprovació de llicències de productes fitosanitaris al Ministeri d’Agricultura espanyol, però sí que el condemnà a quatre anys de presó pels delictes fiscals. La fiscalia en demanava tretze.

L’Audiència també va condemnar la seva ex-dona, María Amparo Fernández, a dos anys de presó pels mateixos delictes i va absoldre la resta dels acusats dels delictes de suborn i tràfic d’influències. Tanmateix, el Suprem va rebaixar la pena de la dona de Fabra a un any, perquè va admetre parcialment el seu recurs. De manera que no haurà d’ingressar a la presó.

Indult denegat

Per contra, en la mateixa resolució, el Suprem va confirmar la condemna a quatre anys de Fabra. Després d’aquesta confirmació, l’acusat va sol·licitar l’indult del govern espanyol. Divendres, la vice-presidenta espanyola, Soraya Sáenz de Santamaría, va informar que el denegava.

L’Audiència de Castelló va suspendre l’ingrés a la presó fins que el govern espanyol no s’hagués pronunciat. I ara cita Fabra perquè comuniqui en quin centre penitenciari vol ingressar en el termini de cinc dies, a comptar des d’avui.

Recurs al Constitucional

Fabra manté un recurs al Tribunal Constitucional, al·legant que han prescrit els fets pels quals ha estat condemnat. La defensa podria sol·licitar a l’Audiència un ajornament de l’ingrés fins que no s’hagi pronunciat el Constitucional. Fabra també té la possibilitat d’interposar un recurs de súplica davant l’Audiència de Castelló. Si fossin admesos, aquests dos recursos endarreririen l’entrada de Fabra a la presó.

 

Font: vilaweb.cat

 

@cscPaïsos Catalanscorrupció,Fabra,màfia,PP,tribunals  L'Audiència de Castelló va citar ahir l'ex-president de la Diputació de Castelló, Carlos Fabra. Avui hi haurà d'acudir i s'establirà un termini de cinc dies perquè ingressi voluntàriament a la presó. Segons el Tribunal Superior de Justícia (TSJ) del País Valencià, l'Audiència de Castelló va rebre dilluns la comunicació...SOM el sindicat independentista i de classe