Foto: agències
Foto: agències

L’AMI i l’AMC estan d’acord amb la suspensió temporal de la campanya institucional de la consulta per a ‘no posar els treballadors públics a la palestra’

Vilaweb

El president de l’Associació Catalana de Municipis (ACM), Miquel Buch, i el de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI), Josep Maria Vila d’Abadal, estan satisfets perquè pràcticament tots els ajuntaments del país han debatut la moció que demanava el suport al dret de decidir. D’aquests, el 96,2% hi ha votat a favor, l’1,1% l’ha rebutjada i l’1,7% no ha fet cap ple per parlar-ne. Segons Buch, ‘això demostra que els consistoris catalans s’han revolucionat en favor de la consulta’. Ahir tots dos dirigents van dir que estaven d’acord amb la suspensió temporal de la campanya del 9-N, per no fer perillar la feina dels treballadors públics i van mostrar ple suport a les actuacions del govern.

Els presidents de totes dues associacions van explicar que a les comarques on viu més gent, que són Barcelonès, el Penedès, Baix Llobregat, Garraf, Maresme, Vallès Occidental i l’Oriental, el 90% dels ajuntaments van votar a favor de la moció i només un 5% en contra. Pel que fa a l’àrea metropolitana de Barcelona, el 80% dels ajuntaments hi va votar sí. El cas del Baix Llobregat és diferent: els ajuntaments dels municipis on viu el 51% de la població hi va votar en contra. Per una altra banda, el 100% dels ajuntaments de 22 comarques van donar suport a la moció. I Miquel Buch acabava amb una dada rotunda: ‘Si no es té en compte la vegueria de Barcelona, el 99,5% dels municipis de Catalunya han votat sí.’

L’AMI i l’ACM van recordar que tots els batlles lliurarien les actes municipals al president de la Generalitat, Artur Mas, en un acte que es farà dissabte al Palau de la Generalitat. Es preveu que serà la concentració de batlles catalans més gran de la democràcia. Segons Vila d’Abadal, aquesta manifestació no es pas pot entendre com un acte de desobediència a la suspensió del TC.

El president de l’AMI va recordar que sempre havien dit que donarien suport ‘al govern, al procés, a l’Assemblea, a Òmnium i al poble’. D’una altra banda, va reclamar la unitat dels partits polítics i de la població perquè consideren que és l’arma del procés. ‘Si el govern creu convenient posar un recurs, nosaltres ho respectem i seguirem al seu costat’, va afegir.

Tant Buch com Vila d’Abadal van rebutjar l’anomenada desobediència civil: ‘Ara no cal, encara hi som a temps.’ Van repetir que sempre havien dit que la consulta s’havia de fer amb plenes garanties democràtiques: ‘En el cas que es desobeís la suspensió de l’alt tribunal, tot el poble ho hauria de fer perquè volem una consulta on participi tothom, amb un resultat clar.’

@cscPaïsos Catalans9N,independència,municipisL'AMI i l'AMC estan d'acord amb la suspensió temporal de la campanya institucional de la consulta per a 'no posar els treballadors públics a la palestra' Vilaweb El president de l'Associació Catalana de Municipis (ACM), Miquel Buch, i el de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI), Josep Maria Vila d'Abadal,...SOM el sindicat independentista i de classe