La signatura d'aquest acord de lliure comerç comportaria l'obertura a la lògica dels mercats de camps vitals per al benestar de la ciutadania i la justícia social.
La signatura d’aquest acord de lliure comerç comportaria l’obertura a la lògica dels mercats de camps vitals per al benestar de la ciutadania i la justícia social.

Demà, 26 de setembre, se celebrarà a Ottawa (Canadà) la Cimera Canadà-Unió Europea que pretén tirar endavant un acord de lliure comerç (CETA per les sigles en anglès) que podria suposar un perillós precedent per obrir les portes a una nova generació d’acords.

Els agents socials del Canadà, el Quebec i la Unió Europea –entre ells la Confederació Sindical Catalana (CSC)– s’oposen amb fermesa la signatura d’aquest acord de lliure comerç perquè comportaria l’obertura a la lògica dels mercats de camps vitals per al benestar de la ciutadania i la justícia social (serveis públics com ara la sanitat, la mercantilització dels recursos naturals, els serveis financers, etc.).

Aquesta mercantilització s’estendria a totes les instàncies, més enllà dels estats, arribant a incidir en els àmbits municipals tot augmentant encara més l’expansió del poder de les transnacionals sobre les nostres vides i drets.

Per aquests motius des de la Confederació Sindical Catalana ens adherim a aquesta Declaració en defensa de l’àmbit públic i social. Així mateix ens solidaritzem amb les lluites contra els règims de lliure comerç que atempten contra la sobirania de les persones i les nacions (amb estat o sense).

Aquesta declaració ha de servir per a reforçar el Dia europeu d’acció de l’11 d’octubre contra el TTIP (TLC UE-USA), el CETA i el TISA (comercialització dels serveis públics).

@cscInternacionalacció sindical,CETA,CSC,economia,internacional,mobilització,TTIPDemà, 26 de setembre, se celebrarà a Ottawa (Canadà) la Cimera Canadà-Unió Europea que pretén tirar endavant un acord de lliure comerç (CETA per les sigles en anglès) que podria suposar un perillós precedent per obrir les portes a una nova generació d'acords. Els agents socials del Canadà, el Quebec...SOM el sindicat independentista i de classe